Autoglas
OLDTIMER KLUB POČEO S RADOM

Virovitički čuvari povijesnog blaga na kotačima
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
Klub poziva sve ljubitelje starih vozila iz cijele županije da im se priključe u radu

Brojni manji, kao i veći gradovi, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, imaju oldtimer klubove koji okupljaju zaljubljenike u stara vozila. Virovitičko-podravska županija ima jako mnogo tih zaljubljenika, no do sada nije imala svoj klub. Mnogi vlasnici oldtimer vozila uključivali su se u rad klubova u Našicama, Osijeku te drugim gradovima, no od prije nekoliko dana ova županija konačno ima i svoj klub.


U prostoru Sportskog centra Vegeška u Virovitici osnovan je Oldtimer klub “Virovitica”. Na osnivačkoj skupštini okupilo se četrdesetak osoba, od kojih većina ima dugogodišnje vozačko iskustvo, ali bilo je i onih koji u svojim godinama života ne bi sami uspjeli ispuniti uvjete da bi bili oldtimeri. Što znači da vožnja i ljubav prema starim vozilima privlači mladu populaciju.


- Prema općeprihvaćenim regulama vozilo mora biti staro najmanje 30 godina da bi bilo oldtimer. Naravno, to se ne odnosi samo na vozila na četiri, nego i ona s manje kotača. Oldtimer klub “Virovitica” prvi je takav klub na području Virovitičko-podravske županije, pa u klubu očekuju da će im se idućih dana priključiti novi članovi ne samo iz Virovitice i okolice, nego i s prostora cijele županije - rečeno je u uvodu osnivačke skupštine. Nakon usvajanja Statuta izabrana su prva tijela kluba, pa je tako za predsjednika izabran Tomislav Maloča, a za dopredsjednika Dražen Bajivić. Uz navedenu dvojicu Upravni odbor čine Ivan Šemper, Marijan Pavoković i Mladen Čizik, dok su u Nadzorni odbor izabrani Darko Pecek, Tomislav Maloča ml. i Darko Simeunović. Skupština je jednoglasno potvrdila i Stegovno povjerenstvo koje čine Ivan Maloča, Alen Berda i Mario Cergolj.


- Pozivam sve ljubitelje starih vozila da nam se priključe u radu. To se ne odnosi samo na automobile, nego i na motocikle, kojih ima mnogo više. Naravno, naši članovi mogu postati i oni koji trenutačno ne posjeduju stara vozila, a njihovi su ljubitelji. Posebno se veselimo priključivanju članova iz cijele županije, jer ovaj naš klub, iako nosi naziv "Virovitica", zapravo ima karakter županijskog kluba. Želja nam je promovirati ove stare ljubimce, ali paralelno i svoj kraj, pa smo već stupili u kontakt s klubovima u okolici, i šire, i tako smo počeli ostvarivati suradnju - rekao je predsjednik Tomislav Maloča. Na svom prvom sastanku nakon skupštine Upravni odbor za tajnika je izabrao Ivana Đurđevića, a predsjednik Maloča iznio je i prve aktivnosti kluba u idućem razdoblju.
- U planu je organizacija izložbe i promotivne vožnje vozila za vrijeme ovogodišnjeg Rokova, u kolovozu ove godine uz, nadamo se, povoljniju situaciju s koronavirusom. Dotad će se obići slična okupljanja u bližoj i daljoj okolici. U nadolazećem razdoblju održat ćemo nekoliko radnih sastanaka kako bismo točno odredili aktivnosti na koje ćemo ići. Krećemo korak po korak, ali ono što je najvažnije jest pokazati da smo tu, otvoreni za sve one koji nam se žele pridružiti, jer Virovitica, kao grad, i naša prelijepa županija imaju veliko povijesno bogatstvo u svim segmentima, pa tako i u automobilističkom svijetu koji treba itekako pokazati i prezentirati - zaključio je predsjednik Maloča.


Vladimir Grgurić
BLAGO NA KOTAČIMA
Odjek ove ideje o osnivanju je odličan, ljubitelji oldtimera iz ovoga kraja priključuju se jer konačno imaju u svom gradu mjesto i ekipu s kojom mogu podijeliti svoj hobi, a ne da samo skupljaju prašinu od ljubomornog čuvanja po garažama. Ovaj klub spoj je mladosti i iskustva, kombinacija koje itekako zna i želi sačuvati svoje povijesno blago na kotačima. A u garažama se čuvaju pravi ljepotani u godinama, a ima ih popriličan broj. Svi će oni uskoro biti predstavljeni Virovitičanima, ali i drugim mjestima u županiji, pa i šire.
30

godina mora biti staro vozilo da bi bilo oldtimer
40

osoba okupilo se na osnivačkoj skupštini OK “Virovitica”
Prvu izložbu oldtimera novoustoličeni klub planira za Rokovo, u kolovozu