Novosti
PREDSJEDNIK HDZ-A U OBILASKU 4. IZBORNE JEDINICE

Moramo balansirati između zaštite zdravlja i očuvanja gospodarstva
Objavljeno 28. lipnja, 2020.
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju se u Osijeku družio s kandidatima s HDZ-ove liste u 4. izbornoj jedinici, predvođenima osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem, te je najavio kako očekuje da rezultat na ovim parlamentarnim izborima bude i bolji od onoga 2016., kada je HDZ osvojio šest mandata.


"Upravo smo tada i najavili Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, fiskalnom decentralizacijom povećali prihode Županiji, gradovima i općinama za 50 posto, ugovoreno je samo za ovu županiju pet milijardi kuna europskih sredstava i još 100 milijuna kuna iz sredstava za regionalni razvoj na nacionalnoj razini. U COVID-krizi je isplaćeno, za više od 30.000 radnika u županiji, 266 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta. Ogromna sredstva su uložena u poljoprivredu i ruralni razvoj. Na tom tragu u sljedećem mandatu želimo nastaviti Projekt Slavonija, nastojati da ovaj dio Hrvatske revitaliziramo i demografski, dignemo plaće i da naši ljudi ostaju u Slavoniji i ovdje zasnivaju svoje obitelji", poručio je Plenković.


Izrazio je žaljenje što SDP i druge oporbene stranke u kampanji kritiziraju Stožer civilne zaštite i nastoje poništiti njihov kredibilitet i stručnost. "Nije dobro kada nam političari i nadriliječnici ili specijalisti nekih drugih disciplina počinju dijeliti savjete umjesto da slušamo savjete onih koji su nam pomogli da svladamo koronu u prvom valu od njezina izbijanja. Za razliku od njih, mi smo se pokazali i u očuvanju javnozdravstvenog sustava, smanjenju zaraze, broju oboljelih i velikom broju izliječenih. U ovom trenutku imamo nešto povećani broj zaraženih, no mi ćemo, kao i cijeli svijet, u vremenu koje je pred nama morati balansirati između zaštite zdravlja i održanja ekonomije i turizma", kazao je Plenković.
On je u nedjelju posjetio i Slatinu te Đakovo. "Siguran sam da će građani u Virovitičko-podravskoj županiji, kao i diljem Hrvatske, prepoznati i postignuća, jasan plan i kvalitetan program i, što je najvažnije, odvažne i iskusne ljude koji u ovako izazovnim vremenima mogu i trebaju voditi Hrvatsku", rekao je u Slatini. T.Prusina/P.Žarković
Plenković je najavio kako očekuje rezultat bolji od onoga 2016., kada je HDZ osvojio šest mandata