Regija
ANDREJ PLENKOVIĆ U SLATINI:

U ovako izazovnim vremenima Hrvatsku mogu i trebaju voditi odvažni i iskusni ljudi
Objavljeno 28. lipnja, 2020.

SLATINA
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i aktualni premijer Andrej Plenković u Slatini je predstavio izborni program stranke i kandidate u 4. izbornoj jedinici, ministre Marka Pavića i Vesnu Bedeković, dosadašnjeg zastupnika Josipa Đakića, župana Igora Androvića i člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša.

- Samo u pogledu jačanja financijske snage županije, gradova i općina povećali smo prihode za 90 milijuna kuna, u ovoj krizi Covida isplatili smo 62 milijuna kuna radnicima u Virovitičko-podravskoj županiji, za ruralni razvoj investirano je više od 700 milijuna, a jako dobra razvojna agencija na županijskoj razini pokazala je kako se učinkovito mogu apsorbirati europska sredstva, rekao je Plenković i podsjetio da je za projekt Slavonija do sada ugovoreno projekata u vrijednosti 12,8 milijardi kuna. 

- Očekujem da u 4. izbornoj jedinici ponovimo najmanje rezultat kakav je bio 2016. godine, a to je šest mandata, a s obzirom na kvalitetne kandidate očekujem da se borimo i za sedmi mandat, rekao je.

Komentirajući izborne ankete prema kojima HDZ osvaja manje mandata od Restart-koalicije, Plenković je rekao da kampanja traje i da je uvjeren u pobjedu s obzirom na rezultate, na program i na ono što naši građani očekuju, a to je sigurna Hrvatska, sigurna radna mjesta i sigurne plaće i mirovine. Naglasio je da je Vlada stvorila preduvjete za povećanje prosječne plaće za više od 1.100 kuna i da će nastojati da prosječna plaća bude 7.600 kuna, minimalnu plaću koja je povećana na 3.250 kuna nastojat će povećati za tisuću kuna, HDZ-ova Vlada je rasteretila gospodarstvo i građane kroz četiri vala porezne reforme za devet milijardi kuna, dvije milijarde administrativnog rasterećenja, 1,115 milijarde neporeznih i parafiskalnih davanja, a najavio je i nastavak porezne reforme, smanjenje PDV-a na hranu, smanjenje poreza na dohodak i dobit, a za brži gospodarski oporavak očekuje 22 EU milijarde eura za investicijski zamah.

- Siguran sam da će građani i ovdje, u Virovitičko-podravskoj županiji, kao i diljem Hrvatske, prepoznati i postignuća, jasan plan i kvalitetan program, i što je najvažnije, odvažne i iskusne ljude koji u ovako izazovnim vremenima mogu i trebaju voditi Hrvatsku, rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Slatini.    

Petar Žarković

Podrška orahovačkom HDZ-u za predstojeće izbore

Orahovicu je u sklopu predizborne kampanje danas posjetio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i u središtu se grada družio s mnoštvom građana, a domaćini su mi bili predsjednIk GO HDZ-a Orahovica Saša Rister i zamjenik župana Darko Žužak te kandidati 4. Izborne jedinice s područja VPŽ Josip Đakić, Vesna Bedeković, Igor Fazekaš i Igor Andrović. Plenković je dao podršku vodstva stranke i za predstojeće izbore za gradsko vijeće u Orahovici.
- Drago mi je da sam danas u Orahovici i Virovitičko-podravskoj županiji uoči parlamentarnih izbora. Očekujemo pobjedu i u ovom dijelu županije, imamo sjajne kandidate u 4. izbornoj jedinici i očekujemo najmanje 6 mandata godine, a nadam se da bi to moglo biti i sedam. Želio bih također dati snažnu potporu vodstva stranke, našem predsjedniku Gradskog odbora Saši Risteru za predstojeće izbore za Gradskog vijeće 12. srpnja ove godine i uvjeren sam da će on, zajedno sa svojim suradnicima, ostvariti najbolji rezultat  te na taj način dati doprinos razvoju Orahovice. Orahovicu smo posjetili prije 10 mjeseci, ovdje smo imali Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem, a tada je i usvojeno niz odluka i projekata važnih za razvoj ovoga kraja. Vlada će i dalje kroz projekt Slavonija podržavati ravnomjeran regionalni razvoj, ulaganja u županiju, ulaganja u ruralni razvoj, cestovnu infrastrukturu, vodno gospodarstvo, zaštitu okoliša, kvalitetnije upravljanje otpadom te, naravno, u drvnu industriju i poljoprivredu koje su izrazito važne za ovaj kraj, rekao je premijer Plenković.  V.G.   

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike