Sport
BIJELO-PLAVI REMIZIRALI U MAKSIMIRU

Salonska podijela bodova
koja je zadovoljila obje momčadi
Objavljeno 27. lipnja, 2020.

Osijek je uzeo bod na Maksimiru i tako postao druga momčad koja je ove sezone u gostima kod Dinama uspjela izbjeći poraz jer je prije njega to dosad uspjelo samo Hajduku. Ostao je dojam kako su bijelo-plavi možda mogli odnijeti cijeli plijen iz tog susreta jer je trener Dinama Igor Jovičević prilično izmiješao momčad pa Dinamo nije bio nešto posebno goropadan. No, Osječani se nisu odlučili na konačni rizik. Zadovoljili su se tim jednim bodom koji se možda bude na kraju pokazao značajnim u velikoj borbi za drugo mjesto. 

Već po običaju nakon koronastanke Osijek je bio bolji u prvih 45 minuta. Rijetko kada smo bijelo-plave u Maksimiru gledali s tako otvorenim gardom s kakvim su izašli ovaj put. U prvih 15-ak minuta igralo se uglavnom pred kaznenim prostorom Dinama, a u tom razdoblju dogodila se i jedna lijepa prilika iz koje je Osijek mogao doći u vodstvo. U osmoj minuti Bočkaj je fino prošao kroz sredinu terena, uposlio Talysa koji je ušao u šesnaesterac iskosa s lijeve strane, imao dobre izbore za završetak akcije jer su povratnu loptu u sredini čekali Marić i Mance, ali se Brazilac odlučio na udarac s 12-13 metara koji je Livaković skrenuo u korner. Osijek nije dopustio Dinamu preuzimanje inicijative, jako dobro je kontrolirao sredinu terena, pa su Zagrepčani bili osuđeni na dugačke lopte koje su bile lak plijen za Majstorovića i Škorića. Slijedeći pokušaj udarca prema vratima vidjeli smo tek u 22. minuti kada je Bočkaj s 13-14 metara posve iskosa s desne strane opalio preko vrata. Minutu kasnije je Mance bio u sličnoj situaciji kao Talys u prvoj prilici za Osijek. Imao je više izbora, ali je odabrao udarac s ruba kaznenog prostora u kojem nije bilo ni preciznosti, a ni snage da bi Livakovića stavio u ozbiljne probleme. Dinamo je jedinu ozbiljniju situaciju za pogodak imao u 28. minuti kada je Marin lijepo proigrao Leovca u kaznenom prostoru, ali je Jugović sve to dobro pratio i u ključnom trenutku blokirao udarac. Inače, puno je radila Osijekova lijeva strana napada s koje je Talys poslao dosta ubačaja ali nijedan od njih nije pronašao cilj. Generalno, Osijek je odigrao solidnih 45 minuta, ali za odlazak na odmor s rezultatskom prednošću nedostajalo je malo više odlučnosti u napadačkim akcijama. Za takvu igru uobičajno se kaže kako je Osijek dobro stajao na terenu, ali za doći vodstvo u Maksimiru ipak je potrebno nešto više od toga.

U drugom dijelu susreta igralo se na mahove. Dinamo je krenuo odlučnije u početku ali Osijek je dobro odgovorio na taj pokušaj visokog presinga Zagrepčana jer je ostao miran i kroz kombinatoriku lako izlazio iz toga, a ubrzo se posve oslobodio tog pritiska i kroz posjed uspijevao učiniti pritisak. Prilika za pogotke bilo je malo, a one izglednije imao je Osijek. U 64. minuti nakon Lopinog ubacivanja iz kuta Škorić je bio u dobroj poziciji, ali je sa 7-8 metara pucao nogom visoko preko vrata. Trener Dinama Igor Jovičević je u igru u tom razdoblju ubacio dosta svježih snaga, ali to nije previše promijenio odnose na travnjaku. U 82. minuti jedan od Osijekovih novih ljudi na terenu Josip Špoljarić je zaprijetio udarcem s ruba kaznenog prostora koji je završio zamalo pored desne vratnice. U samoj završnici susreta, u 88. minuti, imao je Dinamo dobru priliku za doći u vodstvo kada je Majer lijepo proigrao Kulenovića čiji je udarac iskosa sa osam metara zaustavio Ivušić, a kasnije je Škorić raščistio opasnost. I to je bilo posljednje uzbuđenje na susretu jer je ubrzo sudac Ivan Bebek označio kraj. D. Keler

Dinamo - Osijek 0:0
ZAGREB – Stadion u Maksimiru. Vrijeme sparno. Teren odličan. Gledatelja: 1703. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) –  6,5. Strijelci: Žuti kartoni: Đira (Dinamo), Lopa, Igor Silva, Majstorović, Jugović (Osijek). Crveni kartoni: -
IGRAČ UTAKMICE: VEDRAN JUGOVIĆ (OSIJEK)
DINAMO: Livaković 6,5, Moharrami 6 (od 68. Majer 5,5), Gvardiol 6, Dilaver 6 (od 83. Franjić -), Leovac 6, Moro 5,5 (od 46. Kulenović 5,5), Ademi 5,5, Đira 5,5, Kadzior 5,5 (od 46. Ćuže),  Marin 5,5, Petković 6 (od 75. Oršić -).
OSIJEK: Ivušić 6,5, Igor Silva 6,5, Škorić 7, Majstorović 7, Talys 6,5, Jugović 7, Pilj 6,  Bočkaj 6, Lopa 6(od 71. Grgić -), Marić 5,5 (od 90. Beljo -), Mance 6 (od 79. Špoljarić -).

Najčitanije iz rubrike