Novosti
OBŽ: JOŠ 29 OSOBA POZITIVNO JE NA COVID-19

Samoizolacija određena za još 250 kontakata novopozitivnih osoba
Objavljeno 27. lipnja, 2020.

Još 29 osoba s područja Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata pozitivno je na Covid-19. Od toga broja 23 osobe su iz Đakova, dvije iz Đakovačkih Selaca, dvije iz Valpova te po jedna osoba iz Osijeka i Ivanovca. Testirano je ukupno 246 uzoraka.
Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije uputio je još jedan apel svim građanima, posebice na područjima gdje su utvrđena oboljenja, na dosljedno poštivanje propisanih epidemioloških mjera, jer je to prvi preduvjet zaustavljanja daljnjeg širenja epidemije.
Na području Osječko-baranjske županije trenutno je 108 osoba pozitivno na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 19 pacijenata, a od toga broja jedan je pacijent zaprimljen u petak. Sve ostale osobe pozitivne na virus nalaze se  kod kuće, a među njima, kao i među hospitaliziranim osobama nema težih simptoma oboljenja.
Za još 250 kontakata novopozitivnih određena je samoizolacija i trenutno se pod tom mjerom nalazi 903 osobe. Građani su policiji dojavili dva slučaja kršenja samoizolacije i jedan slučaj, u Tenji, bio je potvrđen. Kod 64 samoinicijativnih provjera, policija je sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi. M. Mihelić