Osijek
USPJEŠAN POVRATNIČKI DVOJAC IZ ŠVICARSKE I NJEMAČKE

Vratili smo se raditi, ne šefovati, a svaki projekt rješavamo zajednički
Objavljeno 27. lipnja, 2020.

Dvojicu povratnika iz "bijelog svijeta" sudbina je spojila u istoj ulici u Josipovcu, a potom nije trebalo dugo da dva novopečena susjeda zajednički krenu u biznis. Koji ulazi u ispunjenje prvog desetljeća svoga uspješnog postojanja. Ivica Bijelić do svoje 29. godine živio je i radio u Švicarskoj, gdje je izučio za vodoinstalatera. A onda ga je želja za domovinom vratila u Osijek 2009. godine. Ivica Petrušić bio je nešto stariji kada se, godinu dana poslije, odlučio na povratak iz Njemačke, a on je pak limarske struke. Kada su se kao susjedi upoznali, shvatili su da imaju znanja i vještine, ali i volje za poduzetništvo. Obojica su imala čvrstu namjeru daljnji život svojih obitelji vezati uz Hrvatsku, te su 2011. godine osnovali obrt za vodu, kanalizaciju, grijanje i servis - Bijelić stil.

"Ono što nas je u startu spojilo je to što smo obojica spoznali kako smo ovdje došli raditi, a ne šefovati", kaže Bijelić, a njegov partner ga dopunjuje kako su sa sobom donijeli "disciplinu, točnost, urednost". I o tome će zasigurno posvjedočiti brojni korisnici njihovi usluga, što onih koji su ih zvali privatno, što tvrtki u kojima su radili ili servisiraju (pretežito) vodovodne i odvodne instalacije.

Sve ovo vrijeme ovaj vrijedni dvojac prihvaćao je samo one poslove za koje su bili sigurni da ih mogu odraditi, nisu zapošljavali pa otpuštali, odnosno sve vrijeme njih su dvojica u tandemu. I kako to obično biva, dobro se dopunjuju i na osobnoj razini. "Nikad u nas nije bilo trvenja oko toga tko je veći šef. U svaki projekt, svaku problematiku, ulazimo zajednički i promišljamo bolja, kreativnija rješenje. Za nama je puno iskustva, tako da strankama koje su manje upućene predlažemo drukčija, efikasnija, pa i za njih financijski povoljnija rješenja", kazuje Bijelić.

Na pitanje jesu li požalili što su se vratili Petrušić ne skriva kako je bilo "teških trenutaka", ali pokazali su kako se uz rad može i ovdje dobro živjeti. "To je već sto puta rečeno, nije ni vani sve med i mlijeko, ali mi smo se uvjerili da, tko se trudi, tko svojom glavom razmišlja, može i ovdje uspjeti", kaže Petrušić, uz jasnu poruku drugim "gastarbajterima" - vraćajte se kući raditi.

A da i oni nisu svu pamet popili, pokazuje kako se i dalje usavršavaju, prate inovacije proizvođača kupaoničke opreme i opreme za podno grijanje, pa i za vrijeme koronastanke imali su online usavršavanja. Možda je i zato njihova (opravdana) krilatica - "instalacije sa stilom". D.Kuštro
Sve ovo vrijeme ovaj vrijedni dvojac prihvaćao je samo one poslove za koje su bili sigurni da ih mogu odraditi
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike