Regija
NIJEMCI

Završna konferencija projekta održivog razvoja ruralnog područja
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
U Nijemcima je održana završna konferencija projekta LOKO LAG – Održivi razvoj ruralnog područja koji je Lokalna akcijska grupa Bosutski niz provodila od 26. ožujka prošle do 26. ožujka ove godine u suradnji s Općinom Jarmina, Hrvatskom udrugom poslodavaca i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Predstavljeni rezultati daju nadu u bolju i svjetliju budućnost, budućnost u kojoj će naši mladi vidjeti koristi bavljenja poljoprivredom i u kojoj će poželjeti ostati u Slavoniji, a upravo to je bio cilj projekta koji je kroz brojne aktivnosti približio poljoprivredu mladima i pokazao im kako se uz modernu tehnologiju može napraviti puno toga- rečeno je na ovom skupu. U projektu su sudjelovale sve jedinice koje čine Lokalnu akciju grupu Bosutski niz - 14 škola i 11 općina.


-Bio je to jedan zanimljiv projekt u koji smo se upustili, a cilj je bio približiti naše ruralno područje mladima kako bi ih potaknuli da se bave poljoprivredom. U okviru tog projekta održane su edukacije koje su djeci bile posebno zanimljive, a na kojima su upoznati s radom i primjenom dronova. Preko modernih aplikacija i tehnologija približena im je poljoprivreda, ratarstvo, praćenje i sve ono što bi kod mladih na poseban način trebalo izazvati želju za ostankom u poljoprivredi i primjenom tehnologije - rekao je Zlatko Kobašević, predsjednik LAG-a Bosutski niz, dodajući kako su jako zadovoljni rezultatima jer je to nešto novo na našem području, a povratne reakcije su jako dobre što im daje poticaj i za nove projekte.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 85 posto sredstava i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava s 15 posto sredstava.
Miroslav Flego
Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana