Osijek
23. OSIJEK STREET RACE SHOW

Unatoč koroni, pista zračne luke spremna je za show
Objavljeno 26. lipnja, 2020.

Osijek Street Race Show malo-pomalo došao je do svoje 23. utrke. Unatoč pogoršanju situacije oko nesretnog koronavirusa i nametnutim samoizolacijama za one koji dolaze iz Srbije te Bosne i Hercegovine, adrenalina neće nedostajati ovoga vikenda na pisti Sportske zračne luke Osijek - Čepin. Zbog praktički zatvaranja granica neće se voziti regionalno prvenstvo ni novi Street Legal kup, koji je također zamišljen kao “regionalni”.

- Vozimo stari dobri Street Race (s klasom 16), vozimo PRO HR kup i vozimo Moto PH utrke, oba dana isto! Tu nam je i Street Style (100%) te dB Drag, koji je spreman, ali tu još moramo vidjeti kako će nam Dule moći preko granice, pa ćemo to još javiti. Sve drugo je manje-više isto, svi znate što možete očekivati u Osijeku, koji sve dočekuje raširenih ruku. Ovaj put neće biti tribina zbog limita i ‘preporuka’, ali bit će više ograde i više šatora blizu staze - doznajemo od organizatora ispred Auto Kluba Slavonija.

Natjecatelji se okupljaju u petak u 18 sati, kada počinju prijave te pokoje test-vožnje. “Tehničku komisiju nam ovaj put vodi Krešo Sauerbrunn iz Hrvatskog auto i karting saveza, tako da i tehnički bude, što bi se reklo, po ‘PS-u’. Svi koji obave tehnički i prijave, moći će ući na prostor piste, a oni koji rezerviraju mjesto odmah za oba dana, moći će i ostati na pisti u subotu poslije utrke, ali to je već uobičajena praksa”, poručuju organizatori.

Natjecatelje i gledatelje iz svih krajeva Hrvatske trebalo bi tijekom vikenda pratiti lijepo, sunčano vrijeme, a kako se očekuje da će temperatura skočiti iznad 30 stupnjeva, poželjno je propisno se zaštititi nekim pokrivalom za glavu te ponijeti sa sobom i kremu za sunčanje.

Organizatori su se pobrinuli i za popratne sadržaje koji će gledateljima biti na raspolaganju prilikom pauza između utrka. Prijave natjecatelja primaju se u petak od 18 do 20 te u subotu od 8 do 10 sati. Slobodni trening i kvalifikacije PRO-a su od 8.15 do 12.25, a kvalifikacije od 13 do 14 sati. Natjecanja (SR, PRO, Moto PH), koja su najzanimljivija gledateljima, bit će od 14 do 18.45 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika.

Gledateljima je osječki Street Race Show izuzetno zanimljiv jer se na putu do starta, kod kojega ovoga puta neće biti tribine, redovito zaustavljaju u dijelu gdje su parkirana vozila natjecatelja. Znatiželjnici tada iz blizine (ali ne bliže od dva metra!) mogu pogledati kako su rađeni ovi cestovni “monstrumi” koji definitivno “jedu” asfalt. Većina vozača sama uređuje automobile, pa znaju znatiželjnicima objasniti pojedinosti oko utrka, ali i udijeliti pokoji savjet kako najbolje odvoziti utrku od koje adrenalin pršti na sve strane! Organizatori još jednom poručuju svim natjecateljima i gledateljima da poštuju mjere i preporuke Stožera civilne zaštite, koje će biti postavljene na vidljiva mjesta.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana