Novosti
ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U županiji 40 novooboljelih, među zaraženima i monsinjor Marin Srakić
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 14 osoba, a u samoizolaciji čak 453 osobe.

U srijedu je na području Osječko baranjske županije zabilježeno 40 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, nakon što je obrađeno rekordnih 237 uzoraka, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 67, izvjestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Od 40 novozaraženih osoba njih 38 je iz Đakova, i to iz samostana, sjemeništa i same Đakovačko-osječke nadbikupije, a dvije su osobe s područja Osijeka. Među zaraženima u Đakovu je i monsinjor Marin Srakić, nadbiskup u miru đakovačko-osječki, a u samoizolaciji su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 14 osoba, a u samoizolaciji čak 453 osobe.

Policija je jučer obavila 23 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i sve su zatečene na svojim adresama.

Nacionalni Stožer u srijedu je donio dvije odluke. Jedna se odnosi na prelazak granice sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, gdje će svi koji dolaze u Hrvatsku s prostora tih zemalja morati u dvotjednu samoizolaciju. Druga je odluka vezana za javni prijevoz. Od četvrtka pa nadalje nitko u javni prijevoz neće moći ući bez zaštitne maske i rukavica.

“Kao županijski stožer donijeli smo odluku da će svi naši gradski i općinski stožeri od danas pojačati nadzor provođenja ovih mjera, jer je očito da je došlo do popuštanja i vidimo onda da to ne donosi učinak i rezultat kojemu smo se nadali. Nove su brojke izrazito visoke, ali ako uzmemo u obzir da su Zavod za javno zdravstvo i KBC Osijek u roku 48 sati detektirali sve kontakte zaraženih i obradili uzorke, to je nešto što nam daje za pravo da se nadamo kako ćemo već u petak imati jasnu sliku o tome koliko se virus proširio”, poručio je načelnik županijskog Stožera Goran Ivanović.
Prof. dr. sc. Ljiljana Perić iz KBC-a Osijek rekla je da je zdravstveno stanje svih hospitaliziranih pacijenata stabilno. I. Alilović

Ni u zgradu suda bez maske i rukavica

I Županijski sud Osijek odlučio je pooštriti mjere radi zaštite građana i djelatnika suda od koronavirusa. "Obzirom na ponovno pogoršanje stanja i povećani broj novo zaraženih građana korona virusom, obavještavamo Vas da se u zgradu Županijskog suda u Osijeku neće moći ući bez zaštitne maske i rukavica. Podsjećamo i na nužnost fizičke distance i izbjegavanje suvišnih kontakata" - objavili su u četvrtak na stranicama osječkog Županijskog suda. U zgradu gdje se nalaze osječki Općinski i Županijski sud svakodnevno dolaze desetci stranaka, odvjetnika i svjedoka, a uz to veliki je broj zaposlenika sudova. U slučaju pojave koronavirusa svi navedeni bili bi potencijalno zaraženi, pa je odlučeno da se poduzme sve da do pojave epidemije, barem u ovoj zgradi, ne dođe. S.Lacić 

Možda ste propustili...

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”

Najčitanije iz rubrike