Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK

Rezultati upisa djece u gradske vrtiće bit će poznati do petka
Objavljeno 23. lipnja, 2020.
Brojni roditelji napeto iščekuju rezultate s obzirom na to da je ove godine više prijava nego slobodnih mjesta

Završeni su inicijalni razgovori vezani uz redoviti upis mališana u gradske vrtiće i jaslice za iduću pedagošku godinu. Rezultati upisa bit će poznati do kraja tjedna, a s nestrpljenjem ih čekaju brojni roditelji s obzirom na to da su zahtjevi za upis u redovite programe Dječjeg vrtića Osijek predani za 925 mališana, a slobodnih je mjesta 790.

Nakon prvih digitalnih upisa, inicijalni razgovori provodili su se u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića Osijek od 2. do 17. lipnja, i to prema rasporedu koji je poimence objavljen na internetskoj stranici gradskih vrtića uz poštovanje epidemioloških mjera opreza. Riječ je o drugoj fazi redovitih upisa nakon koje slijedi objava lista u sustav gradskih vrtića primljene djece. Kako je najavljeno, popisi novoprimljenih bit će do 25. lipnja istaknuti na ulazima svih podcentara u sastavu Dječjeg vrtića Osijek.

“Nakon toga slijedi treći dio upisnog postupka koji ćemo provoditi također u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića, od 6. do 10. srpnja, od 7 do 15 sati, i od 13. do 17. srpnja, od 7 do 17 sati. Molimo roditelje da na upisni postupak dođu u ovim terminima jer će djeca onih koji do 17. srpnja ne potpišu ugovore i ne plate akontaciju ostati bez mjesta u vrtiću. Potom će slobodna mjesta biti upražnjena s lista čekanja odnosno kroz aplikaciju za upis koja će ponovno biti aktivirana”, kaže Marija Štambuk Čabaj, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek.

Paralelno, Dječji vrtić Osijek objavio je plan rada u srpnju i kolovozu koji ove godine uključuje dežurstvo svih vrtića unutar sustava izuzev Potočnice i Latice, koje idu u energetsku obnovu. Djeca iz Potočnice bit će usmjerena na podcentar Sunčica, koji će ujedno u srpnju i kolovozu biti vrtić koji radi do 21 sat za potrebe svih roditelja koji rade u smjenama. Djeca iz Latice bit će usmjerena u podcentar Jelenko, a preko ljeta će subotom biti otvoren vrtić Radost.

”Ako roditelj ne koristiti uslugu Dječjeg vrtića Osijek tijekom srpnja i kolovoza, plaća 50 posto cijene utvrđene za poludnevni boravak bez ručka, odnosno 200 kuna. Na temelju članka 11. Pravila o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa ranog i predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću Osijek, obitelj koja koristi pravo na besplatan vrtić na temelju prihoda po članu obitelji manjem od 1000,00 kuna, a jedan ili oba roditelja imaju status nezaposlene osobe ne ostvaruju pravo na pohađanje vrtića tijekom srpnja i kolovoza. S obzirom na to da svi vrtići tijekom ljeta rade, uplatnice će tijekom srpnja i kolovoza biti dostupne u vrtićima”, poručuju iz Uprave vrtića, na čiju su obavijest burno reagirali roditelji djece koja besplatno idu u vrtić. Tvrde, prošle godine je opravdanje da im djeca ne idu u vrtić u srpnju i kolovozu bilo to što su dežurni vrtići ljeti pretrpani, a odgojiteljice koriste godišnji odmor. Što ove godine nije slučaj s obzirom na to da klasičnog sustava dežurstava nema, a velik dio odgojiteljica godišnji je odmor morao iskoristiti za vrijeme koronaizolacije.

Ivana Solar
PRAVILNIK SE NE MOŽE MIJENJATI
Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek, Marija Štambuk Čabaj, objašnjava zašto djeca iz socijalno ugroženih obitelji ne mogu u vrtić. „Pravo besplatnog korištenja vrtića u ljetnim mjesecima regulirano je unutarnjim pravilnikom koji ne možemo mijenjati samo zbog jedne ljetne sezone unutar koje smo na račun izvanrednih okolnosti sve vrtiće ostavili otvorenima u srpnju i kolovozu. Odredba ne ide nikome na štetu, djeca nezaposlenih roditelja su kod kuće dobro zbrinuta preko ljeta, a od jeseni mogu u vrtiće kao i do sada“, objašnjava Štambuk Čabaj.
Marija Štambuk Čabaj

ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek

Djeca čiji roditelji do 17. srpnja ne potpišu ugovore i ne plate akontaciju, ostat će bez mjesta u vrtiću, a slobodna će mjesta biti upražnjena s liste čekanja
Možda ste propustili...

PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”

U STUDIJSKOJ ČITAONICI GISKO-A

Predstavljanje zbirke “Iz inata baća”

Najčitanije iz rubrike