Autoglas
ELEKTRIČNA OFANZIVA

Novi ë-C4, stiže nam nova generacija Citroën limuzine
Objavljeno 23. lipnja, 2020.
Povišena i naglašena, silueta limuzine uspješno spaja eleganciju i dinamičnost

Citroën nastavlja svoju električnu ofenzivu u 2020. u području kompaktnih limuzina otkrivajući prve fotografije novog 100 % električnog ë-C4 - i novog C4. Time će nova generacija kompaktne limuzine ponuditi kupcima mogućnost izbora između 100 % električnog, benzinskog ili dizelskog agregata.

Nakon ofenzive na teritoriju SUV vozila obilježene uspješnim lansiranjem SUV C3 Aircross i SUV C5 Aircross SUV (300.000 i 200.000 prodanih vozila od lansiranja krajem 2017. godine), Citroën se priprema za novu važnu etapu sa snažnim povratkom na tržište limuzina. Kompaktne limuzine igraju važnu ulogu na europskom tržištu i čine gotovo 28 % prodaje C segmenta u 2019. Novi 100 % ëlektrični ë-C4 i novi C4 udovoljava svim očekivanjima segmenta, nudeći moderan koncept prepun karaktera prilagođen današnjem svijetu. Novi ë-C4 peti je u strategiji elektrifikacije marke Citroën, nakon modela SUV-a C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer.

Povišena i naglašena, silueta ove limuzine uspješno spaja eleganciju i dinamičnost istovremeno uzimajući neka obilježja SUV vozila za još veću snagu i karakter vozila. Aerodinamičan i fluidan, preuzima glavne oznake identiteta marke Citroën istovremeno donoseći novi izgled dizajna game. Njegova topla i visokotehnološka unutrašnjost odmah izražava ugodnost, udobnost i suvremenost. Novi uradak programa Citroën Advanced Comfort kod ë-C4 i novog C4 nude novu partituru, globalnu i suvremenu udobnost koja uzima u obzir sve kriterije. To je prije svega udobnost u vožnji koja je osigurana progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort. Time se naglašava udobnost življenja zahvaljujući unutarnjem prostoru i praktičnim detaljima koji uključuju jedinstvenu inovaciju za putnike kao svjetsku premijeru; unutarnji mir radi mirne i svijetle unutrašnjosti; udobnost korištenja zahvaljujući dobrobiti tehnologije i svakodnevnoj pomoći. Naglašene kvalitete novog 100 % električnog ë-C4 ë-Comfort su tišina rada, fluidnost, užitak u vožnji. Novi ë-C4 i C4 bit će otkriveni na svjetskoj premijeri 30. lipnja.
Milan Bugarić
Bogata povijest Citroën limuzina
Citroën i kompaktne limuzine, to je priča o uspjehu od prvog C4 iz 1928. Povijest koja uključuje GS, izabran 1971. Europskim automobilom godine i koji ove godine slavi 50. rođendan. Linija automobila, svi prepoznatljivi po svom karakteru, udobnošću i držanju ceste kroz desetljeća su C4-1928, Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4-2004, C4-2010 i C4 Cactus.