Regija
BROJNE PROSLAVE NAKON KORONAKRIZE

Zakupila vilu s bazenom da proslavi razvod braka
Objavljeno 19. lipnja, 2020.
Osječanka je Vilu Magic unajmila za 3000 kuna za proslavu razvoda jer je “izišla iz pakla”. U vilu stiže žensko društvo
ĐAKOVO

Nakon dvomjesečne izolacije izazvane pandemijom koronavirusa, mnogi kao da žele nadoknaditi propušteno iz tog vremena, pa su iznajmljivači prostora za različita druženja suočeni s brojnim zahtjevima za proslave, i onima potpuno nesvakidašnjima za naše prilike kao što je - proslava razvoda braka.

Đakovački iluzionist Josip Ciganović, vlasnik vile s dva bazena i nizom drugih sadržaja za cjelodnevnu zabavu svih uzrasta, kaže kako je nakon koronakrize zaprimio niz zahtjeva za različite proslave u svojoj Vili Magic, među kojima i zahtjev Osječanke koja je upravo tu krajem lipnja odlučila proslaviti razvod braka.

Najam za 3000 kuna
- Osječanka je unajmila vilu 27. lipnja za vrijeme od 15 sati popodne do 10 sati ujutro idućega dana. Rekla je da stiže s društvom od 10 do 15 prijateljica i da želi da se nakon proslave imaju gdje odmoriti, a naša vila ima sobe, ležajeve za to - kaže Ciganović. Dodaje da se Osječanka već razvela, a za svoj je novi put bez "bračnih okova" tražila i parking, gdje ona i društvo mogu parkirati svoja vozila. Već je, kaže Ciganović, podmirila i račun za zakup vile - 3000 kuna.

- Rekla je da želi proslaviti razvod braka jer je ‘izišla iz pakla‘ - kaže Ciganović o razlozima nesvakidašnje proslave u njegovoj vili. Budući da je za proslave u ovoj vili uobičajena narudžba hrane, catering iz nekog od đakovačkih restorana, te s obzirom na veličinu društva, slavlje zbog razvoda braka Osječanku bi moglo u konačnici koštati i do 1000 eura, procjene su. No što je to, reći će neki, u odnosu prema cijeni njezine slobode?! S obzirom na to da su statističari (i) lani izračunali da u Hrvatskoj svaki treći brak završi razvodom, Vila Magic proslava poput Osječankine mogla bi imati još.

Momačka i djevojačka
Ciganović kaže kako je vila ovoga ljeta iznajmljena i za proslavu momačke i djevojačke večeri, ali ne kao odvojenih proslava kao što su budući supružnici to činili dosada, nego zajednički. Iako zbog korone ove godine nije bilo maturijada, u vili je nedavno održana i maturalna zabava.

- Na više sati unajmile su je maturantice iz Vinkovaca, njih 20-ak - kaže vlasnik vile. Nastavlja, za Vezove su je iznajmili dečki iz Austrije da proslave rođendan, slave se tu i dječji rođendani itd.

- Zna se dogoditi da roditelji unajme vilu preko dana za dječji rođendan, a da nakon odlaska najmlađih kući navečer rođendan, uz živu glazbu, proslavi tata... - dodaje Ciganović. Kaže, za one koji nakon proslave žele potražiti odmor u unutrašnjosti vile, proslava maksimalno može biti za 15 osoba, a cijena najma vile je 3000 kuna. Rezervacije vile stižu za cijelo ljeto, a vlasnik razmišlja i o grijanju dvaju bazena pa da sezonu produži i na listopad.

Bilo je, nastavlja vlasnik, i unajmljivača vile koji su tražili i ekstrausluge kao što je osoba koja će u vrijeme proslave - čuvati psa domaćina slavlja.

Suzana Župan
ekstrazahtjev
TRAŽILA SE

I OSOBA KOJA

BI ČUVALA PSA
Vjenča li se razvedeni par - sve besplatno
Prošle je godine Vila Magic prvi put unajmljena za svadbu, za koju je bila rezervirana dva dana, pa je njezin zakup koštao 8000 kuna. No, par se, kaže Ciganović, u međuvremenu razveo... “Vjenča li se ponovno jedan od bivših partnera u paru koji je tu imao svatove prvi put - dobit će 50 posto popusta, a vjenča li se ovdje ponovno isti razvedeni par koji je i prethodni put ovdje imao svatove, vilu im iznajmljujemo besplatno”, kaže Josip Ciganović. Na (bivšim) parovima je da odluče vrijedi li ponovno pokušati bar zbog toga.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike