Tehno
MARATON TEST: LG F4J9JH2T

Pet stvari koje su nas osvojile na pametnoj perilici
Objavljeno 19. lipnja, 2020.
Vrhunski uređaj koji kombinira mogućnosti perilice, sušilice i napredne tehnologije

Iako većinu uređaja testiramo u nekom kratkom vremenu, s nekima ipak imamo privilegij družiti se dulje vrijeme. To dodatno vrijeme daje nam mogućnost upoznati brojne prednosti koje određeni uređaj donosi zahvaljujući nekim svojim mogućnostima.

Na jednom takvom maratonskom testu imamo pametnu kombiniranu perilicu i sušilicu iz LG-a, oznake F4J9JH2T. Iako nosi teško pamtljiv, pomalo kriptičan naziv, riječ je o vrhunskom uređaju koji kombinira mogućnosti perilice, sušilice i napredne tehnologije. U nastavku donosimo naših top pet stvari koje su nam se tijekom testa posebno dopale.

1. Pametne mogućnosti
l Prva mogućnost koja nas se posebno dojmila i koju vrlo često koristimo jest povezivanje perilice s pametnim telefonom. LG SmartThinQ aplikacija omogućava nam pristupiti mnogobrojnim programima pranja sukladno rublju koje u perilici planiramo oprati. Zaboravite na savjete mame, supruge, tetke, ili nekog trećeg, LG SmartThinQ aplikacija jedino je što će vam trebati za vrhunske rezultate pranja. Prilagođeni programi nude njegu pranja i sušenja zaista velikog broja različitih tkanina. Od ručnika, zavjesa, svečane, radne i druge odjeće, itd. Zaista je teško pobrojiti za što sve se nudi prilagođeni program. Tako da ako vam unaprijed prilagođeni programi koje perilica nudi nisu dovoljni, ili niste sigurni koji program pranja koristiti, programi preko aplikacije zadovoljit će sve apetite i osigurati vam savršenu njegu vaše odjeće.

2. Veliki kapacitet
l Druga mogućnost koja nas se posebno dojmila na ovoj pametnoj perilici jest njezin golemi kapacitet. Za pranje rublja on iznosi mamutskih 10,5 kilograma! Zaista, mi se još nismo susreli s kapacitetom većom perilicom za kućnu uporabu. Iako će možda netko reći - pa čemu toliki kapacitet - mi ćemo se držati one devize „da od viška glava ne boli“. Kod LG F4J9JH2T to tako i jest, jer iako je nazivni kapacitet 10,5 kilograma, perilica će svako pranje prilagoditi stvarnoj količini rublja. Tako da, ako peremo pet kilograma, trošimo onoliko resursa (vode i struje) koliko je potrebno za tu količinu, a ne za maksimalan kapacitet, kojeg je u svako doba dobro imati na raspolaganju.

3. Sušilica
l Iako se prije testa kombinirane perilice i sušilice LG F4J9JH2T nismo susretali s ovakvim kombiniranim uređajima, tek s ovim maraton testom uvidjeli smo sve prednosti koje donosi ovakva kombinirana forma. Krenut ćemo od očiglednog – uštede prostora. Ako jedan uređaj kombinira dva, jasno je kako je postignuta ušteda u prostora. Ako živite u stanu ovo je često i jedina suvisla mogućnost. Druga prednost je ušteda vremena. Kod klasičnih uređaja nužno je rublje oprati, zatim izvaditi i prenijeti u sušilicu. Ovdje imamo samo jedan korak – prljavo rublje u perilicu, a čisto i suho izvan iz nje.

4. Programi pranja
l Kako smo u prvoj točki naveli, zahvaljujući povezivanju s pametnim telefonom i internetu, LG F4J9JH2T ima mogućnost prati rublje u desecima različitih programa. Kako bi tehnologija to mogla uspješno odraditi, LG je perilicu opremio i nužnim mehanizmima. Ponajprije tu mislimo na LG DirectDrive motor koji donosi izravni pogon bunja. Osim izuzetno tihog rada, ova tehnologija omogućava i brojne napredne pokrete bubnja. Ove pokrete LG predstavlja kao 6 Motion Direct Drive. Perilica nudi šest različitih pokreta bubnja prilagođenih različitim radnjama, od imitacije ručnog pranja do intenzivnog strojnog pranja.

5. Pranje na paru
l Za kraj ostavljamo nešto što danas mnogi zbog alergija traže – kako se riješiti alergena i koristiti što manje kemije. LG F4J9JH2T za tu namjenu nudi programe na paru koji služe ili za osvježavanje rublja, ili za uklanjanje alergena. Tako pomoću tehnologije TrueSteam LG F4J9JH2T uklanja do 99,9 % alergena! Ova će tehnologija biti spas za one sklonima alergijama, a ista tehnologija nudi i funkciju omekšavanja rublja bez omekšivača na koje su neke osobe alergični. Želite li osvježenu košulju za nekoliko minuta - LG F4J9JH2T će vam ju isporučiti.
Marin Režić
Kod klasičnih uređaja nužno je rublje oprati, zatim izvaditi i prenijeti u sušilicu
Golemi kapacitet ove perilice za pranje rublja iznosi mamutskih 10,5 kilograma
Najčitanije iz rubrike