Dome slatki dome
LIFESTYLE MODERNE TAHNOLOGIJE

Novi klima-uređaji brinu se i o zdravlju
Objavljeno 18. lipnja, 2020.
Napredne tehnologije koje rashlađuju ili griju te čiste zrak, Wi-Fi povezivost, omogućavaju stvaranje ugodnijeg okruženja

Klima-uređaji Dualcool dolaze s izvanrednim mogućnostima rashlađivanja i grijanja te prvi put s LG-jevim učinkovitim sustavom, odnosno dodatkom, za pročišćavanje zraka kod modela Pure. Već poznata linija Artcool nudi poboljšane performanse uz elegantan i iznimno privlačan dizajn.

Svi ovogodišnji modeli imaju ugrađen kompresor te za rad koriste visokoučinkovitu i ekološki prihvatljivu radnu tvar R32. Time štede energiju i čuvaju okoliš, a dolaze i s Wi-Fi povezivošću, umjetnom inteligencijom ThinQ te nizom drugih pametnih značajki ili naprednih tehnoloških rješenja za zdravije i ugodnije okruženje.

Velika i značajna novost na hrvatskom tržištu je LG-jev model DUALCOOL Pure. Riječ je o revolucionarnom uređaju koji je istovremeno visokoučinkovit pročišćivač zraka i klimatizacijski uređaj. LG-jev ugrađeni sustav za pročišćavanje zraka uklanja mikročestice (tj. particular matter ili PM) u procesu od tri koraka koristeći najprije senzor PM 1,0 pa raspršivač iona te na kraju filtar fine prašine. Ugrađeni senzor aktivira se automatski i prepoznaje čestice prašine veće od PM 1,0, kao i druge štetne tvari u zraku. Zatim raspršivač iona stvara više od pet milijuna negativnih iona koji se onda vežu na detektirane čestice, da bi na kraju pozitivno nabijen filtar "uhvatio", tj. filtrirao, te sićušne čestice, uključujući i bakterije i viruse. Tu je i displej koji korisnicima preko ikone u četiri boje prikazuje trenutnu kvalitetu zraka. Uz te napredne značajke važne za svježinu i zdravlje, klima-uređaj izvrsno obavlja i svoj primarni zadatak – brzo i učinkovito hladi ili grije prostor uz uštedu 70 % električne energije u usporedbi s modelima bez invertera. Lopatice i lamele mogu se prilagođavati i pomicati u četiri smjera te tako osigurati optimalan kut strujanja zraka, ali i da on ravnomjerno dođe do svakog kuta prostorije u kojoj je klima-uređaj postavljen.Klima-uređaji za 2020. godinu kompatibilni su s AI zvučnicima koje pokreću Google Assistant ili Alexa, a zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi modulu, njima se može praktično upravljati preko besplatne aplikacije ThinQ za iOS i Android uređaje s bilo koje lokacije.

Marin Režić
Griju, hlade, čiste
Napredne tehnologije koje rashlađuju ili griju te čiste zrak, pametna Wi-Fi povezivost te vrhunska estetika i dizajn omogućavaju stvaranje ugodnijeg okruženja u zatvorenom prostoru, i to na još pametniji i praktičniji način.Novi modeli s kompresorom mogu se nabaviti u svim većim online i fizičkim trgovinama klimatizacijskih uređaja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni već od 3899 kn za model DUALCOOL Standard od 2.5 kW. Potpuno novi uređaj za 2020. godinu – DUALCOOL Pure s ugrađenim pročišćivačem zraka – dostupan je po preporučenoj cijeni od 7499 kuna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike