Novosti
UHIĆENJA U OSIJEKU

Osumnjičeni za vođenje narkoscene niječe krivnju
Objavljeno 15. lipnja, 2020.

Desetero osumnjičenih dilera uhićenih u spektakularnoj akciji osječkog Uskoka odmah je ispitano, a prvookrivljeni Dario K. (50) iz Osijeka aktivno je iznio svoju obranu, kao i drugookrivljeni Borislav L.


- Iznio je obranu i porekao da je počinio kazneno djelo za koje ga se tereti - rekao nam je osječki odvjetnik Dražen Srb, branitelj Darija K.


Isto nam je potvrdio i Tihomir Volić, odvjetnik iz Garešnice, branitelj Borislava L., odnosno i on je iznio obranu. Ipak, kako doznajemo, dio uhićenih branio se šutnjom.


Međutim, iako je posvuda u medijima navedeno kako je Dario K. vlasnik osječkog narodnjačkog kluba Rockatiki, on to "na papiru" nije, nego je jedan od najmoprimaca kluba.


Kako doznajemo, oni kod kojih je pronađena samo manja količina droge navodno su već nakon ispitivanja pušteni na slobodu.


Ipak, prvookrivljeni Dario K. od prije je policiji poznat u dva slučaja u vezi s drogom, pa su mu ta dva prethodna kaznena djela spojena s najnovijom prijavom. I kod njega je pri posljednjem uhićenju pronađena manja količina droge.
Podsjetimo, upravo Darija K. Uskok tereti da je od srpnja 2019. do 9. lipnja ove godine u Osijeku, Vukovaru, Slatini te drugim mjestima u Hrvatskoj i Srbiji okupio i povezao u zajedničko djelovanje ostalih osmero uhićenih, ali i više drugih osoba iz Hrvatske i inozemstva, radi kontinuirane nabave, skladištenja, pakiranja i daljnje preprodaje kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA-a na području Osijeka i okolice. Tako je 50-godišnjak, sumnja Uskok, s Borislavom L. te s osobama iz Srbije, kao i s više drugih osoba sa šireg područja Vukovara, dogovarao isporuku kokaina. Pritom je osobno preuzimao kupljeni kokain od Borislava te je kokain preuzimao u Srbiji i krijumčario ga u Hrvatsku. Dvadesetšestogodišnjakinja je Borislavu, u dogovoru s Darijom, nabavljala dogovorene količine kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA-a od drugih dobavljača iz Hrvatske, a drogu je osobno i preko drugih angažiranih osoba preuzimala radi daljnje prodaje. Tako pribavljenu drogu potom su 50-godišnjak i 26-godišnjakinja predavali ostalim sedmorma osobama koje su preuzimale drogu, skrivale je i skladištile te pripremale za daljnju prodaju. Zatim su drogu prodavali kupcima, a novac od prodaje predavali 50-godišnjaku i 26-godišnjakinji koji su dio pribavljene droge dalje preprodavali kupcima na području Osijeka i okolice. Drogu je Dario K. skladištio na više adresa, a u tu svrhu iznajmio je i stan u Osijeku te je s 23-godišnjakom dogovorio da boravi u tom stanu i u njemu čuva nabavljenu drogu, prepakirava je i priprema za isporuku kupcima. S.L.
​KLJUČNE SNIMKE
S obzirom na to da u trenutku uhićenja osječkih osumnjičenih dilera nije pronađena velika količina droge, glavni dokaz Uskoku bit će audiosnimke i videosnimke koje su pribavljene u višemjesečnom praćenju okrivljenih. MUP je objavio i snimke uhićenja osoba po Osijeku, pri čemu se sve odvijalo u ranim jutarnjim satima te je većina zatečena u svojim krevetima. Uskok je nakon ispitivanja uhićenih Županijskom sudu u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv šest osoba.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike