Mozaik
OBOGAĆENA LJETNA TURISTIČKA PONUDA U VUKOVARU

Večernja vožnja Dunavom uz odlične filmove i kokice
Objavljeno 8. lipnja, 2020.

Turistička ponuda u Vukovaru od proteklog vikenda obogaćena je jedinstvenim sadržajem - plovidbenim kinom.


Naime, na elektrosolarnom turističkom brodu, čija je vlasnica Zrinka Šesto, poklonici sedme umjetnosti do konca kolovoza petkom i subotom imat će priliku uživati u odličnim dokumentarnim i igranim filmovima dok istodobno plove Dunavom.


- Plovidbeno kino "Sail-in cinema on Danube" jedino je plovidbeno kino u Hrvatskoj, a samim tim i poseban turistički sadržaj kojim našu turističku ponudu dižemo na višu razinu. Već sada interes građana, kako Vukovara tako i drugih mjesta diljem Hrvatske, pokazuje da smo ovim projektom povukli odličan potez - rekla je Šesto, dodajući kako gledanje filmova na brodu koji u vrijeme projekcije plovi rijekom, svakako predstavlja dodatnu vrijednost u privlačenju što većeg broja posjetitelja.


Kako je planirano, petkom će prikazivati najbolje europske i svjetske dokumentarne filmove (pod privlačnim nazivom "Odabrao Đelo Hadžiselimović"), dok je subota rezervirana za igrane filmove. Početak projekcija je u 21 sat. S obzirom na to da je brod zatvoren, plovidba je omogućena i u slučaju kiše i nešto lošijeg vremena, no Šesto ističe kako je brod i bešuman te daje priliku uživanja u filmovima bez bilo kakve buke. U cijelosti je ostakljen, osigurane su i udobne sjedalice, a kako bi imali dojam pravog kinougođaja posjetitelji dobivaju i kokice.


Jasno je kako cijeloj priči dodatnu notu daje i upoznavanje s noćnim pogledom na Vukovar s Dunava, što posjetiteljima osigurava mogućnost da vide brojne zanimljive lokacije grada (Vodotoranj, crkve, muzej, nova osvijetljena šetnica), koje u noćnim satima, dakako, poprimaju posve drugačiji izgled.


- I naši sugrađani koji su se odlučili na noćnu plovidbu redovito ističu kako im je pogled na Vukovar s Dunava noću poseban doživljaj. Stoga smo odlučili taj segment spojiti s projekcijom filmova i vjerujem kako nismo pogriješili, što je već na samom početku projekta i potvrđeno - naglasila je Šesto.


Prema njezinim riječima, uskoro će ponudu proširiti i tzv. VIP sadržajem, odnosno grupama posjetitelja koji žele doći, dat će priliku da rezerviraju termin te večer provedu u poznatom društvu uz plovidbu, vino i kokice.


- Javila nam se skupina od 40 ljudi iz Varaždina koji polovinom srpnja žele doći u naše plovidbeno kino, i to nam je jasan pokazatelj kako interes za naše programe postoji i među onima koji ne žive u gradu i okolici. Nastojimo pratiti potrebe i želje turista, ponudu proširujemo i držim kako i mi na kontinentu imamo što ponuditi gostima iz drugih zemalja - istaknula je.


Ovaj program, neovisno o koroni koja je mnoge aktivnosti stopirala, planirali su započeti u lipnju i zadržati ga u ponudi do Vukovar film festivala, koji počinje 26. kolovoza.
Osigurano je 20-ak vrhunskih filmskih naslova koji će, uz mogućnost plovidbe predivnim Dunavom u noćnim satima, svakako privući brojne posjetitelje.


Dragana Korpoš
BROJ MJESTA OGRANIČEN ZBOG EPIDEMIJE
Cijena ulaznice za plovidbeno kino u Vukovaru je 50 kuna, a kapacitet broda je 60 mjesta. Međutim, trenutačno su organizatori ograničili broj posjetitelja na 40-ak, jer moraju pratiti aktualne epidemiološke preporuke Stožera za civilnu zaštitu te skrbe o zdravlju i sigurnosti svojih posjetitelja. Svi koji su zainteresirani za dolazak u kino mjesto trebaju rezervirati.
Možda ste propustili...

DRUGU GODINU ZAREDOM NAŠAO SE NA SAMOM VRHU

Najplaćeniji glumac na svijetu ponovno je Dwayne Johnson

VIDEO ZA DELAČEV NAJNOVIJI SINGL “NIKAD NIJE KASNO”

Brojna poznata lica u novom spotu

NAJBOLJE SKLADBE S NEKOLIKO ALBUMA IGORA GERŽINE

“Sax & The City” je na Spotifyju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRIMINALISTIČKA SERIJA

Četvrta sezona “Farga” u rujnu

2

CINESTAR KINA OTVARAJU SE 20. KOLOVOZA

Među prvim premijeram film “Tenet”, 27. kolovoza

3

IZVRSNA MANČESTERSKA ČETVORKA NASTUPIT ĆE 23. TRAVNJA 2021., U ZAGREBU

The Slow Readers Club u Tvornici