Mozaik
OBOGAĆENA LJETNA TURISTIČKA PONUDA U VUKOVARU

Večernja vožnja Dunavom uz odlične filmove i kokice
Objavljeno 8. lipnja, 2020.

Turistička ponuda u Vukovaru od proteklog vikenda obogaćena je jedinstvenim sadržajem - plovidbenim kinom.


Naime, na elektrosolarnom turističkom brodu, čija je vlasnica Zrinka Šesto, poklonici sedme umjetnosti do konca kolovoza petkom i subotom imat će priliku uživati u odličnim dokumentarnim i igranim filmovima dok istodobno plove Dunavom.


- Plovidbeno kino "Sail-in cinema on Danube" jedino je plovidbeno kino u Hrvatskoj, a samim tim i poseban turistički sadržaj kojim našu turističku ponudu dižemo na višu razinu. Već sada interes građana, kako Vukovara tako i drugih mjesta diljem Hrvatske, pokazuje da smo ovim projektom povukli odličan potez - rekla je Šesto, dodajući kako gledanje filmova na brodu koji u vrijeme projekcije plovi rijekom, svakako predstavlja dodatnu vrijednost u privlačenju što većeg broja posjetitelja.


Kako je planirano, petkom će prikazivati najbolje europske i svjetske dokumentarne filmove (pod privlačnim nazivom "Odabrao Đelo Hadžiselimović"), dok je subota rezervirana za igrane filmove. Početak projekcija je u 21 sat. S obzirom na to da je brod zatvoren, plovidba je omogućena i u slučaju kiše i nešto lošijeg vremena, no Šesto ističe kako je brod i bešuman te daje priliku uživanja u filmovima bez bilo kakve buke. U cijelosti je ostakljen, osigurane su i udobne sjedalice, a kako bi imali dojam pravog kinougođaja posjetitelji dobivaju i kokice.


Jasno je kako cijeloj priči dodatnu notu daje i upoznavanje s noćnim pogledom na Vukovar s Dunava, što posjetiteljima osigurava mogućnost da vide brojne zanimljive lokacije grada (Vodotoranj, crkve, muzej, nova osvijetljena šetnica), koje u noćnim satima, dakako, poprimaju posve drugačiji izgled.


- I naši sugrađani koji su se odlučili na noćnu plovidbu redovito ističu kako im je pogled na Vukovar s Dunava noću poseban doživljaj. Stoga smo odlučili taj segment spojiti s projekcijom filmova i vjerujem kako nismo pogriješili, što je već na samom početku projekta i potvrđeno - naglasila je Šesto.


Prema njezinim riječima, uskoro će ponudu proširiti i tzv. VIP sadržajem, odnosno grupama posjetitelja koji žele doći, dat će priliku da rezerviraju termin te večer provedu u poznatom društvu uz plovidbu, vino i kokice.


- Javila nam se skupina od 40 ljudi iz Varaždina koji polovinom srpnja žele doći u naše plovidbeno kino, i to nam je jasan pokazatelj kako interes za naše programe postoji i među onima koji ne žive u gradu i okolici. Nastojimo pratiti potrebe i želje turista, ponudu proširujemo i držim kako i mi na kontinentu imamo što ponuditi gostima iz drugih zemalja - istaknula je.


Ovaj program, neovisno o koroni koja je mnoge aktivnosti stopirala, planirali su započeti u lipnju i zadržati ga u ponudi do Vukovar film festivala, koji počinje 26. kolovoza.
Osigurano je 20-ak vrhunskih filmskih naslova koji će, uz mogućnost plovidbe predivnim Dunavom u noćnim satima, svakako privući brojne posjetitelje.


Dragana Korpoš
BROJ MJESTA OGRANIČEN ZBOG EPIDEMIJE
Cijena ulaznice za plovidbeno kino u Vukovaru je 50 kuna, a kapacitet broda je 60 mjesta. Međutim, trenutačno su organizatori ograničili broj posjetitelja na 40-ak, jer moraju pratiti aktualne epidemiološke preporuke Stožera za civilnu zaštitu te skrbe o zdravlju i sigurnosti svojih posjetitelja. Svi koji su zainteresirani za dolazak u kino mjesto trebaju rezervirati.
Najčitanije iz rubrike