Sport
ZAKLADA MARIN ČILIĆ

Marin Čilić zaigrao nogomet s djecom na novom igralištu u Tordincima
Objavljeno 6. lipnja, 2020.

TORDINCI - Veliki broj djece OŠ Tordinci noseći natpise ''Hvala Marine'' s nestrpljenjem je čekao dolazak Marina Čilića u Tordince, no Marin nije došao sam, bio je u pratnji sudionika  Hrvatskog Premier tenisa, spektakla koji se održava  u Osijeku.

Podsjetimo, sportsko igralište za djecu u Tordincima financirala je upravo njegova zaklada.
Na Čilićev poziv u lipnju prošle godine na humanitarnom sportskom spektaklu ''Gem Set Hrvatska'' okupili su brojni hrvatski poznati sportaši i tom prilikom prikupljen je novac za izgradnju sportskog igrališta u općini Tordinci..

Iako su građevinski radovi odavno završeni, zbog problema u transportu uzrokovanih pandemijom COVID-19 sportski premazi nisu naneseni na igralište, no to nije smetalo da djeca, tenisačice i tenisači sudionici spektakla u Osijeku odigraju nogometu utakmicu sa više skupina djece.


- Presretni smo što smo mogli doći pred kraj izgradnje multifunkcionalnog sportskog igrališta u Tordincima. Nadam se da će djeca moći iskoristi igralište na pravi način, da ćemo jednog svu tu djecu vidjeti u raznim sportovima i da ćemo moći navijati za njih. Prije svega želimo im pokazati koliko je važno baviti se sportom, da je sport zdrav način života i koliko sport stvara socijalne i društvene vještine. Nadamo se da će djeca uživati na ovom igralištu. Odlučili smo za Tordince jer oni nemaju sportsku dvoranu, niti igralište, te smo na taj način željeli pomoći ovoj školi. Presretni smo s odobirom i vidimo da djeca uživaju, što je u konačnici najbitnije. Igrali smo nogomet s djecom i stvarno je bio užitak, biti u Tordincima, rekao je Čilić.

Ovim multifunkcionalnim igralištem na kojem će se moći igrati nogomet, rukomet, odbojka i košarka, 120 djece Osnovne škole Tordinci, u čijem je dvorištu igralište sagrađeno, konačno će dobiti sportski prostor u kojem će moći imati nastavu iz tjelesnog odgoja, ali i provoditi svoje slobodno vrijeme.

Mario Kokaj

Kako bi vlastitim primjerom ukazali na važnost sporta za razvoj i zdravlje djece, Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Nikola Mektić, Franko Škugor, njihove kolegice Donna Vekić i Ana Konjuh te mlade nade hrvatskog tenisa Antonia Ružić i Duje Ajduković, odigrali su nogometnu utakmicu s djecom Osnovne škole Tordinci. Mlade domaće snage su slavile sa 2-1.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike