Sport
BIJELO-PLAVI U NEDJELJU GOSTUJU KOD LOKOMOTIVE

U Zagreb po zlata vrijednu pobjedu i oporavak od riječkih trauma
Objavljeno 6. lipnja, 2020.
Osječani lov na bodovni zaostatak počinju kod izravnog konkurenta u borbi za bolji plasman

Nogometaši Osijeka prvenstvenu sezonu, koja je prije gotovo tri mjeseca prekinuta zbog epidemije koronavirusa, nastavljaju u nedjelju gostovanjem kod Lokomotive.


Osječani će na noge jednom od izravnih konkurenata u borbi za Europu otputovati s nezacijeljenim ranama koje su zadobili prošlog vikenda, kada su na izrazito bolan način eliminirani u polufinalu Kupa od Rijeke. Hoće li, i kakav, trag na bijelo-plave ta loša iskustva s Rujevice ostaviti na startu nastavka prvenstvene sezone, tek će se vidjeti.

"Lokosi" prijete

Uglavnom, Osječane će u Zagrebu dočekati vrlo neugodan suparnik, kojem prekid prvenstva u ožujku sigurno nije najbolje sjeo, jer su "lokosi" tada bili u nizu od pet uzastopnih pobjeda. Inače, zagrebačka momčad je, poput Osijeka, prošlog vikenda imala obveze u polufinalu Kupa, koje je odradila na uzoran način, jer je slavila u Koprivnici (3:1) i plasirala se u finale. Već taj podatak jasno govori kako Lokomotiva u daleko boljem ozračju od Osijeka dočekuje taj susret.


- Nema uopće dvojbe oko toga koja je momčad u boljem psihološkom stanju nakon polufinalnih utakmica Kupa. Lokomotiva je sigurno nabijena samopouzdanjem, jer to joj je šesta pobjeda u nizu, a mi se moramo skupiti nakon Rijeke. Vjerujem kako ćemo biti u stanju pokazati svoju snagu i inat u toj utakmici, koja je za nas od iznimne važnosti - kaže Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.


Samopouzdanje koje je Kulešević spomenuo kod Lokomotive je vidljivo i po načinu na koji je pobjeđivala. Ili je to činila sa zatrašujućom lakoćom, kada je baš "šamarala" suparnike, ili je pronalazila snage preokrenuti rezultatski zaostatak, što je učinila u posljednja dva nastupa.


- Na trenutke na terenu stvarno izgledaju jako dobro. S lakoćom stvaraju prilike i dolaze do pogodaka, ali imaju nedostataka. Analizirajući sve te njihove utakmice ovog proljeća u cjelini, u svakoj od njih su imali razdoblja s problemima u igri, kada su suparniku dopuštali stvaranje prilika za pogodak. Te njihove oscilacije u igri moramo pokušati iskoristiti - smatra trener bijelo-plavih.


Za Osijek bi pobjeda u toj utakmici imala golemu težinu. Značila bi povratak u život nakon riječkih trauma, ali i potpuno hvatanje priključka s Lokomotivom, koja je trenutačno na trećem mjestu s četiri boda više. To je još jedan okršaj u kojem bijelo-plavi nemaju previše rezultatskog izbora ako žele napredovati na tablici. Čak im ni jedan bod ne bi previše značio.
Bez važnih aduta

U tom kontekstu, izostanci suspendiranih Laszla Kleinhesleira i Erosa Grezde bit će dodatni udarac ambicijama Osijeka. Prvi drži konce u sredini terena, a Grezda je u Rijeci svojom agresivnošću i stalnim pritiskom prouzročio puno pogrešaka u posljednjoj liniji suparnika.


- Osim njih dvojice izvan stroja su nam još Pilj, Šorša i Špoljarić. Laszla će zamijeniti Jugović, a kada je alternacija za Grezdu u pitanju, još postoje neke dvojbe. Imamo još malo vremena do nedjelje za konačnu odluku, a ona će biti vezana uz naše rezultatske ambicije u Kranjčevićevoj. Treba nam pobjeda i tako se moramo postaviti. Time ni slučajno ne želimo omalovažiti snagu Lokomotive. Bit će to vrlo teška utakmica za nas, posebno zbog stanja u kojem se nalazimo nakon Rijeke. Iz njega možemo izići samo zajedništvom i odlučnošću koje smo pokazali i na Rujevici dok je sve bilo normalno - zaključuje Kulešević.
Na kraju, utakmice Lokomotive i Osijeka u Kranjčevićevoj posljednjih sezona uvijek su bile vrlo uzbudljive i nabijene neizvjesnošću, a često su suparnici na putu do pobjede morali preokretati rezultatski zaostatak. Takav je rasplet bio i u posljednjoj utakmici u Kranjčevićevoj. Osijek je poveo, a Lokomotiva u završnici susreta uspjela doći do preokreta i pobjede, a baš je nakon tog poraza s mjesta trenera odstupio Dino Skender, a ustoličen je Kulešević...

Dalibor Keler
 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana