Regija
MEĐU NAJZNAČAJNIJIM POŽEŠKIM PROJEKTIMA

Nakon što su završeni građevinski radovi, još samo oprema knjižnice
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
POŽEGA - Nakon što su završeni građevinski radovi na zgradi Gradske knjižnice, krenulo se u njezino opremanje. Nakon provedenog postupka javne nabave, najpovoljniji ponuditelj bila je Didacta d.o.o., s kojom je potpisan ugovor o nabavi u vrijednosti od 1.943.000 kuna. Već sada se nazire da će Požega imati jednu od najljepših knjižnica u Hrvatskoj.

- S ponosom mogu reći da projekt ide prema kraju i da će Požega dobiti jednu od najsuvremenijih knjižnica u Hrvatskoj. Bit će to ne samo knjižnica već društveni, kulturni centar s nizom događanja. Vjerujem da će i Požežani biti zahvalni jer u posljednje tri godine ovdje smo napravili puno. Nadam se da ćemo u najkraćem roku staviti ovu prekrasnu knjižnicu u punu funkciju te nastaviti rad na našem Gradskom muzeju i drugim projektima. Postali smo grad koji rješava svoje probleme, koji završava velike infrastrukturne objekte i daje ih na korištenje svojim sugrađanima. I to projekte koji su osmišljeni i ustrojeni za 21. i 22. stoljeće, jer upravo to ovaj grad zaslužuje - izjavio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Rekonstrukcija i dogradnja Gradske knjižnice i čitaonice koja je počela u svibnju prošle godine zasigurno je jedan od najznačajnijih gradskih projekata. Sve je krenulo 2006. godine i do ovih radova koštalo približno 16 milijuna kuna. Uz pomoć Ministarstva kulture, Grad Požega uložio je dodatna sredstva u iznosu od gotovo 7,5 milijuna kuna. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana