Regija
ŽUPAN BOŽO GALIĆ U POVODU SVJETSKOG DANA OKOLIŠA:

Zdrav okoliš, hrana i pitka voda ključ razvoja županije
Objavljeno 6. lipnja, 2020.
VINKOVCI - U povodu Svjetskog dana okoliša, koji je obilježen 5. lipnja u 140 zemalja, poruku je iz lovišta Stari Kunjevci poslao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekavši kako su zdrav okoliš, zdrava pitka voda i hrana temelj na kojemu se razvija Vukovarsko-srijemska županija.

- Okoliš moramo čuvati ako se želimo hraniti zdravo i živjeti zdravo. U našoj županiji puno smo toga učinili kako bi do svakog stanovnika došla zdrava pitka voda, a puno činimo i na saniranju otpadnih voda, čime štitimo i naše rijeke od zagađenja. Na području županije u provedbi je niz projekata čija bi realizacija trebala pridonijeti zaštiti okoliša - istaknuo je vukovarsko-srijemski župan.

Mario Raguž, viši stručni savjetnik u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije, istaknuo je kako je stanje sa zaštitom okoliša na području županije zadovoljavajuće.

- Postoje područja gdje je stanje jako dobro, ali i ona područja gdje je stanje manje dobro, a riječ je uglavnom o područjima intenzivne poljoprivredne proizvodnje - rekao je Raguž.

Krešimir Raguž, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke EKOS d.o.o. Osijek, govorio je o gradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak kod Osijeka, u koji su zajednički ušle Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija, te je, između ostaloga, rekao kako se trenutno izrađuje studijska i projektno-tehnička dokumentacija.

- Kada Regionalni centar bude izgrađen, sastojat će se od osam pretovarnih stanica, od kojih će tri biti na području ove županije – Ilok, Županja i Stari Jankovci. Nakon završetka izrade dokumentacije, koja se očekuje u srpnju 2021., izradit će se aplikacija za sufinaciranje izgradnje i opremanje Centra, tako da se očekuje kkao bi Centar u probni rad mogao krenuti 2024. godine - naglasio je. M. Kokaj
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike