Osijek
OPASNO GRADILIŠTE U RUŽINOJ ULICI

Opasan teret nad glavama prolaznika
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
Na gradilištu stambene zgrade u Ružinoj ulici, radi lakše orijentacije u neposrednoj blizini Unikoma, već danima nad glavama prolaznika visi ni manje ni više nego paleta prepuna vreća cementa ili nekog drugog građevinskog materijala, što u ovom slučaju nije ni presudno. Bitno je i vrlo opasno to da s balkona na drugom katu zgrade, točno iznad pješačke staze, viri teret težak oko tisuću kilograma, što možda i ne bi bilo toliko zabrinjavajuće da je gradilište ograđeno, odnosno da je na tom inače vrlo frekventnom mjestu pješacima zapriječen prolazak.

Samo pedesetak metara dalje kod gradilišta druge tvrtke može se vidjeti primjer kako se ograđuje gradilište koje se nalazi uz javni prostor kojim se kreću građani. Tamo je, naime, napravljen tunel, kako bi prolaz pokraj gradilišta bio siguran, dok u ovom slučaju nema čak ni upozorenja da se nalazite u neposrednoj blizini gradilišta.

Na ovu nam je opasnost pozornost skrenuo jedan naš čitatelj koji živi u blizini Ružine, inače i sam građevinar, koji kaže kako već dugo na tom mjestu svjedoči kršenju Zakona o prostornom uređenju i gradnji. I.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike