Osijek
U ORGANIZACIJI TZ-A I OSJEČKOG SAJMA

Sajam antikviteta vraća se u Tvrđu nakon dva mjeseca
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
U organizaciji Turističke zajednice grada Osijeka i Osječkog sajma, u subotu, 6. lipnja, na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi, nakon dvomjesečne stanke, održat će se Sajam antikviteta, koji željno iščekuju broji građani, zaljubljenici u starine. Iz Turističke zajednice poručuju kako sve one koji subotnje prijepodne odluče provesti upravo na Sajmu očekuje impozantan broj izlagača, kao i dobro poznati sajamski šušur.

"Proteklih smo tjedana primili pregršt poziva Osječana s upitima hoće li se u lipnju održati Sajam antikviteta, tako da smo doista dali sve od sebe da prikupimo sve dozvole i manifestaciju organiziramo. Na naše zadovoljstvo, odlično su reagirali i izlagači, možemo reći da se za mjesto na sajmu ove subote tražila klupa više. Vjerujemo da je razlog tomu što je sajam među Osječanima tijekom godina od malog urbanog događanja prerastao u društveni događaj gdje ljudi vole biti viđeni, gdje se susreću sa svojim prijateljima i uživaju. Vole potražiti keramičku šalicu iz koje će piti kavu na poslu, vratiti se na trenutak u prošlost kada ugledaju neki detalj koji ih podsjeti na mamu ili baku ili kupiti kakvu sitnicu kojom mogu uljepšati svoj životni prostor. Sajam antikviteta uvijek izaziva puno lijepih emocija kod građana, a sigurni smo da će one ovaj put biti još jače izražene zbog stanke koju je bio prisiljen uzeti. Ponuda će biti kao i uvijek, na Trgu Svetog Trojstva moći će se pronaći sve ono što već godinama mami naše sugrađane i ljude iz okolice Osijeka na ovo događanje. Bit će tu antikviteta kao primarnih artikala, ali i prehrambenih proizvoda i suvenira naših obrtnika", kaže direktorica Turističke zajednice Osijek Tajana Rogulja.
I. Solar
VOĐENA TURA
U sklopu Sajma antikviteta organiziran je i vođeni turistički obilazak Tvrđe s polaskom u 11 sati ispred Turističke zajednice na Trgu Sv. Trojstva. Bit će to prilika, ističu iz TZ-a, da se s Tvrđom, u njezinu originalnom iako pohabanom odijelu, Osječani upoznaju prije nego što počne njezina najavljena velika obnova.

Organizatori poručuju posjetiteljima da poštuju epidemiološka ograničenja koja neće biti sputavajuća. Naime, sam Trg Sv. Trojstva neće biti fizički ograđen, ali će metalnim ogradama biti obilježni “ulazi” u sajamski prostor na kojima bi posjetitelji trebali proći kroz dezinfekcijsku barijeru. “Vodite računa o sebi, poštujte preventivne mjere, a tako ćete se ujedno brinuti i za druge”, poručuju iz TZ-a.
Možda ste propustili...

EVANGELIČKA CRKVENA OPĆINA OSIJEK

Restauriraju dva vrijedna harmonija

ZLOUPORABA DROGA SVE VIŠE ZABRINJAVA

Više vozača pod utjecajem kanabisa negoli alkohola

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVO TRETIRANJE ODRAĐENO U SUBOTU NAVEČER

U istočne i sjeverne dijelove
grada stigla prva generacija
odraslih komaraca

2

REAGIRANJE IZ GRADSKE UPRAVE:

Stadionsko naselje nije zaboravljeno

3

EVANGELIČKA CRKVENA OPĆINA OSIJEK

Restauriraju dva vrijedna harmonija