Sport
OSIJEK ČUVA SVOG GOLGETERA

Mirko Marić potpisao ugovor do ljeta 2023.
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
Iako je imao ugovor do 2022. godine, vodeći strijelac HNL-a odlučio se vjernost Osijeku produžiti na još godinu dana

Iz Gradskog vrta objavili su odličnu vijest. Prvi strijelac HNL-a Mirko Marić odlučio je porodužiti postojeći ugovor, koji ga je uz NK Osijek vezao do ljeta 2022., za još godinu dana, pa je sad pod ugovornom obvezom do ljeta 2023.


Nije to iznenađenje jer Osijek i Mirko Marić vole se javno. "Mara" je, nakon što se u ljeto 2017. pridružio bijelo-plavima, u Gradskom vrtu baš pronašao sebe i u posljednje dvije sezone doživio meteorski uzlet. Prošle godine titula najboljeg strijelca HT Prve HNL izmaknula mu je za jedan pogodak, a u aktulanoj natjecateljskoj sezoni predvodi listu strijelaca sa 17 pogodaka, što je pet više od prvog pratitelja Dinamova španera Mislava Oršića.

Vjeran bijelo-plavom

Za Marića postoji konstatno zanimanje inozemnih klubova, ali on je već nekoliko puta javno isticao kako se njemu iz Osijeka nikamo ne žuri. Potpisom produžetka ugovora samo je potvrdio kako to nisu bile prazne riječi, na kakve smo navikli od igrača koji se običnu zaklinju na vjernost klubu u kojem igraju, a onda prvom prilikom zbrišu iz njega glavom bez obzira. Marić ne spada u tu kategoriju ljudi.


- Puno puta sam već isticao kako mi je ovdje lijepo i da mi se nikamo ne žuri. U Osijeku igram najbolji nogomet u karijeri, što potvrđuje i statistika. Naravno, za moj učinak na terenu zaslužni su i suigrači. Produžetkom ugovora jasno sam dao do znanja kako ne želim srljati kada je transfer u pitanju. Strpljivi smo i klub i ja kada je riječ o ponudama koje nam stižu i nismo ni pod kakvim pritiskom. Naravno da bih volio steći novo iskustvo igranja u nekoj jačoj europskoj ligi, no to će morati biti prava ponuda, koja bi zadovoljila sve zainteresirane strane. Bitno je da se međusobno uvažavamo, mogu reći i da zajednički planiramo neke stvari u budućnosti i uvijek ću nastojati dati svoj puni doprinos u ostvarivanju Osijekovih ambicija - rekao je Marić.
Marićevih 50

U Gradskom vrtu s razlogom mogu trljati ruke zbog obavljena posla. Marić je dosad za Osijek odigrao 103 utakmice u svim natjecanjima i zabio zavidnih 50 pogodaka, što ga trenutačno svrstava na treće mjesto liste strijelaca Osijeka svih vremena u HNL-u. Ispred su još samo Robert Špehar sa 69 i Bakir Beširević s 52 pogotka, kojeg će, vjerujemo, Marić prestići već ove sezone.


- Ne treba naglašavati koliko Mirko znači za našu momčad, ne samo zbog golova. Hvala mu na tomu što je prepoznao naš klub kao pravu sredinu za potpunu igračku afirmaciju, a nadam se da će uskoro imati i status člana A reprezentacije, koji i zaslužuje - kratko je komentirao Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.
Što se eventualnog transfera tiče, taj produžetak ugovora neće ga ugroziti, nego će NK Osijek samo dati više manevarskog prostora u eventualnim pregovorima. Zapravo su iz Gradskog vrta potencijalnim kupcima poslali jasnu poruku da se nemaju namjeru olako odreći svog golgetera.


Dalibor Keler
prvi topnik
LOVCI NA MARIĆA OSTAJU NA ČEKANJU
U POGONU I MOMČAD OSIJEKA II
Već smo pomalo zaboravili u ovoj apstinenciji da postoji i Osijek II, koji se natječe u Drugoj HNL. S obzirom na to da se to prvenstvo neće nastaviti ove sezone, mlade snage koje osječki prvoligaš razvija u toj momčadi u prilično su delikatnoj situaciji. Kada počne nova sezona, bez natjecateljskih utakmica bit će dugih pet ili više mjeseci, što će biti velik izazov treneru Igoru Toliću. Inače, momčad Osijeka II vratila se trenažnom procesu, a dokad će on trajati, ovisit će o HNS-ovoj odluci o početku nove drugoligaške sezone.
Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku