Regija
VRIJEDAN JE 8,8 MILIJUNA KUNA, KAPACITET JE 70 DJECE

Dječji vrtić imat će vlastitu struju, toplu vodu, grijanje, hlađenje
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
BABINA GREDA - Izgradnja dječjeg vrtića najznačajniji je projekt Općine Babina Greda u ovoj godini. Ukupna vrijednost investicije je 8,8 milijuna kuna s PDV-om. Iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj odobreno je 7.440.000 kuna, a preostali iznos osigurat će Općina.

- Radovi će biti gotovi do 1. listopada, a potom slijede tehnički pregled i drugo. Moramo registrirati ustanovu, akt o osnivanju dječjeg vrtića ide na javnu raspravu. Moramo poštovati proceduru, zaposliti ljude i osigurati sve preduvjete za početak rada 2021. - kaže načelnik Josip Krnić. Vrtić se prostire na 700 "kvadrata", a kapacitet je 50 djece u dobi od tri do šest godina i 20 mališana u jasličkoj skupini. Vrtić je, kao i općinska zgrada, građen prema principu pasivne kuće A+ energetskog razreda, što je velika prednost za takvu ustanovu. Imat će vlastitu struju, toplu vodu, grijanje, hlađenje i neće ispuštati ugljikov dioksid. Krnić vjeruje da će potreba za boravkom djece u vrtiću biti sve veća.

Svjestan je da ta predškolska ustanova ne može opstati bez sufinanciranja boravka mališana od strane Općine, jer roditelji ne mogu sami podmirivati ekonomsku cijenu vrtića, a o iznosu sufinanciranja odlučit će Općinsko vijeće. M.L.O.
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana