Regija
POTPISAN UGOVOR

Za valpovački Društveni centar gotovo 2 milijuna kn
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
VALPOVO - Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo u Zagrebu je nazočio potpisivanju ugovora za projekt "Društveni centar u Valpovu", a ugovor je potpisao Mislav Matišić, predsjednik udruge "Karašicka Republika", potvrđeno je iz Ureda gradonačelnika Valpova na službenim stranicama Grada.

- U sklopu projekta planira se adaptacija i opremanje nekadašnje zgrade starog sindikata koja će biti prenamijenjena u Društveni centar Valpovo te zapošljavanje četiriju osoba. Također, projektom će se izraditi Program za mlade na području Grada Valpova, Program o pravima i zaštiti djece, Program o pravima osoba s invaliditetom, uspostavit će se volonterski centar te infocentar za mlade. Društveni centar Valpovo bit će mjesto održavanja edukacija i seminara iz navedenih područja te savjetodavno mjesto za sve građane, navodi se u obrazloženju.

Projekt je pripremio i prijavio Valpovački poduzetnički centar d.o.o. zajedno s Gradskom upravom Grada Valpova, a vrijednost projekta je 1.854.987,23 kune uz stopu financiranja od 100 posto i ukupno trajanje 24 mjeseca. Projekt je prijavljen na javni poziv Ureda za udruge Vlade RH u okviru Poziva na dodjelu nepovratnih sredstava "Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice", a financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali". Prijavitelj projekta je udruga "Karašicka Republika" zajedno s partnerima: Gradom Valpovom, udrugama Društvo Naša djeca Valpovo, osoba s invaliditetom MI Valpovo i Udrugom mladih "Revolucija". Društveni centar Valpovo bit će mjesto u kojemu će se neprekidno odvijati brojne društvene aktivnosti prilagođene različitim interesima građana radi otvaranja prostora za razvoj društveno-kulturnog života zajednice.

Iz Grada Valpova poručuju da je činom potpisivanja ugovora i službeno započeo projekt koji ima za cilj unaprijediti društveni i kulturni život Valpovčana. L. Aničić
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike