Osijek
21. PANNONIAN CHALENGE - “STARI DATUM, NOVI DOŽIVLJAJ”

BMX i skate elita u Osijek
dolaze sredinom kolovoza
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
Unatoč pandemiji koronavirusa koja je spriječila, ili dovela u pitanje održavanje brojnih društvenih događanja, ekipa Pannonian Challengea, zahvaljujući velikim naporima te pomoći Vlade i lokalne zajednice, pronašla je novi datum održavanja najvećeg festivala ekstremnih sportova u ovom dijelu Europe. Kako je nedavno najavljeno, a sada je i službeno, 21. Pannonian Challenge održat će se od 12. do 16. kolovoza, u osječkom skate parku na lijevoj obali Drave.

"Zahvaljujući odličnoj reakciji Vlade, stručnjaka, medicinara te svih uključenih u suzbijanje bolesti COVID-19, svladali smo izazov otkazivanja te danonoćno radimo na prilagodbi našeg festivala situaciji i sigurnosti svih nas koja nam je prioritet. Želim zahvaliti cijelom timu, ali i partnerima koji su nas zajedno s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom snažno poduprli", poručuje Jurica Barać, glavni organizator Pannoniana.

Festival će ove godine u fokus staviti ono što je njegov DNK – sport, jak TV i internetski prijenos te interakciju s najdražom publikom na jedan nov način. Koncerti neće biti održani u obliku koji pamtimo do sada, nego također u jednom novom izdanju, a dolazak publike u skate park odredit će epidemiološke mjere koje budu vrijedile u tom trenutku.

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija od samih su početaka uz Pannonian, pa ih zato uvelike raduje informacija da će se festival održati i ove godine.

"Grad Osijek će biti lojalan i odgovoran partner, uključen i spreman pomoći riješiti sve moguće prepreke na putu realizacije manifestacije ekstremnog sporta i dobre zabave koja dugi niz godina promiče ljepote i potencijale Osijeka i okolice. Osječanke i Osječani, brojni domaći i međunarodni gosti znaju da Pannonian svake godine pomiče granice ekstremnog sporta, a publici pruža vrhunsku zabavu uz nove trikove, hrabrost i vještine vozača", poručuje zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

"Iznimno me veseli da Pannonian neće izgubiti kontinuitet koji ima već više od dva desetljeća. Pannonian svake godine iznenadi još boljom organizacijom, još zvučnijim imenima i još većim brojem gledatelja, tako da sam siguran da će i u ovo "postkorona" vrijeme biti pravo osvježenje na našoj domaćoj, ali i svjetskoj sportskoj i društvenoj sceni. Županija će i dalje podržavati organizaciju ovoga događaja, kao i drugih koji prenose jedinstvenu sliku Osijeka, Osječko-baranjske županije i istoka Hrvatske u svijetu", ističe župan Ivan Anušić.
I. Alilović
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike