Osijek
PRVA LUKA - DV JABUKA

Vesela gusarska družina
krenula u pohod vrtićima
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
Dječje će kazalište s predstavom “Jednozubi gusar” u lipnju obići dvadeset gradskih vrtića

Nakon dugo vremena mališani iz vrtića Jabuka jučer su imali priliku pogledati pravu kazališnu predstavu, i to ni manje ni više nego u dvorištu svoga vrtića, gdje su ih posjetili neobični gusari, koji su im, uz puno pjesme i plesa, približili važnost održavanja higijene zuba.

Naime, Grad Osijek i Dječje kazalište Branka Mihaljevića u lipnju mališanima u gradskim dječjim vrtićima poklanjaju besplatne izvedbe najnovije predstave "Jednozubi gusar"! Vesela će gusarska družina obići dvadeset vrtića.

"Ovo je nastavak dobre suradnje Dječjeg vrtića Osijek i Dječjeg kazališta Osijek. Sada, kada vrtić ne može u kazalište, kazalište dolazi u vrtić. Naravno, nije to ono pravo, na što su djeca naviknula, no zbog poštovanja epidemioloških mjera mogu uživati u našim predstavima samo na ovaj način i, koliko vidimo, ovaj im se koncept sviđa. Malo zabave, malo edukacije, jednozubi gusar ide u osječke vrtiće, vjerujemo kako će se svi uz njega i njegovu ekipu dobro zabaviti", kaže ravnatelj Dječjeg kazališta, Ivica Lucić, koji je za prvu vrtićku predstavu u vrtić Jabuka osobno dopratio glumačku ekipu, koju čine Gordan Marijanović, Ivana Vukićević i Đorđe Dukić, ujedno i autori predstave.

S obzirom na mjere zaštite od koronavirusa, mališani iz Jabuke predstavu su gledali podijeljeni u dvije skupine, odnosno gusari su uz samo pola sata stanke program izveli dva puta zaredom. No, ističu glumci, za djecu im to nije bilo teško.

"Oni su naša publika i jedva smo dočekali da nastupamo za njih. Iako je Dječje kazlište započelo rad i sada izvodimo dvije predstave tjedno, nedostajali su nam naši vrtićarci", rekao nam je gusarski kapetan - Gordan Marijanović.

Ivana Solar
Gamoš: Dobro došli natrag u vrtiće!
Ovom je prigodom DV Jabuka posjetila i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, koja je izrazila zadovoljstvo što je u gradskim vrtićima sve više djece, kao i zbog dodatnog sadržaja koji će im u lipnju pružiti Dječje kazalište Branka Mihaljevića. “Ovo je prilika da Grad Osijek zahvali mališanima na strpljenju u vrijeme drukčijeg rada proteklih mjeseci, ali im i zaželi dobrodošlicu i veseo povratak među svoje prijatelje i odgojiteljice. Sve se veći broj djece vraća u vrtiće, od ovoga ih je tjedna u njima više od 1800, po čemu vidimo da se život vraća u normalu”, poručila je Gamoš.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike