Osijek
GODIŠNJICA UDRUGE “POBJEDE”

U jedanaest godina udomili 4000 pasa
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
Bez velike fešte, ali zadovoljna zbog svega što je postigla proteklih 11 godina, Udruga "Pobjede" ovoga je tjedna obilježila obljetnicu postojanja. Prema riječima Ivane Crnoje iz te udruge, važna je obljetnica obilježena radno, ali uz činjenicu da su od otvorenja 2009. do sada iz Azila uspjeli udomiti bar 4000 pasa!

- Iako smo vrlo zadovoljni brojem udomljenih pasa, činjenica je da je Azil uvijek pun, pa podsjećamo građane da udomljivanjem spašavaju dva psa - onoga kojeg udome i onoga koji će doći na njegovo mjesto - poručuje Crnoja, dajući do znanja da su boksovi u Azilu i sad puni.

Upravo u tu svrhu u Azilu se neprestano organiziraju radne akcije, a jedna će biti priređena i u subotu. Crnoja i sad poziva građane da se odazovu i jamči dobar osjećaj zbog činjenice da su pomogli, ali i bili fizički aktivni. Akcija, kaže, počinje u podne i traje sve do večeri, a ovotjedna će se odnositi na ličenje i uređenje ograde oko Azila.

- Uz ličenje, tijekom naših radnih akcija kopamo, postavljamo pijesak, kamenčiće, "podaskavamo" boksove i obavljamo razne druge poslove. Može se odazvati tko god želi, izuzev maloljetnika, koji moraju ispuniti određene uvjete - ističe Crnoja i dodaje da im se javljaju upravo mnoge maloljetne osobe sa željom da pomognu. No, prema propisima, osoba od 16 do 18 godina može doći, ali uz pisanu suglasnost roditelja, a oni mlađi moraju biti u pratnji odrasle punoljetne osobe.

Inače, osim na radnu akciju ove subote, koja će se vjerojatno održati uz veganski kotlić, građani se pozivaju i na šetnje pasa, i to svakim danom od 10 do 18 sati. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike