Sport
IMA NEKA TAJNA VEZA

Statistika otkriva: Igor Pajač nije od jučer “igrač” Rijeke za velike i posebne zadatke
Objavljeno 3. lipnja, 2020.

Bura koju je izazvala polufinalna utakmica hrvatskog Kupa između Rijeke i Osijeka, a u kojoj je glavnu ulogu odigrao sudac Igor Pajač, ne stišava se i ne treba se stišati, jer ako se malo dublje zagrebe ispod tog ledenog brijega cijele priče, dođe se do šokantnih podataka.

Brojke ne lažu, a samo će potvrditi koliko je trula priča u sudačkoj organizaciji i cijelom hrvatskom nogometu, a na koncu bit će i konačna potvrda kako zbivanja na Rujevici nisu bila nimalo slučajna. I uopće se ne tiču samog Igora Pajača, nego cjelokupnog funkcioniranja nogometne organizacije u Lijepoj Našoj. Nakon skandala koji je napravio u tom polufinalu, pojavljuju se brojni komentari i svakakva razmišljanja, ali najgore od svih je ono kako je Rijeka zapravo oštećena u toj utakmici, jer Pajač na početku nije isključio Lončara zbog starta na Gorgonu. Potenciranje te situacije, a zanemarivanje svega što se kasnije događalo u toj utakmici, čista je demagogija koja se provlači kroz medije. Kao i vraćanje na 1999. godinu i način na koji je Rijeka tada izgubila prvenstvo. Osijek je u Rijeci na najbrutalniji mogući način onemogućen na putu prema finalu hrvatskog Kupa, i to je jedina istina koju nikada nitko neće moći osporiti ma koliko god se trudio. Pozadina priče još je bljutavija, jer sve to što je Pajač radio te večeri nije nimalo bilo slučajno, što će potvrditi statistički podaci. Između arbitra iz Zeline i Rijeke ljubav cvjeta već duže vrijeme, ali do ovog trenutka cijela je ta priča bila u pozadini. Međutim, kada se uđe u srž onda se dobiju šokantni podaci koji samo potvrđuju kako je krajnje vrijeme da se Sudačka organizacija u Hrvata jednostavno - raspusti. Naime, Pajač je sudio sve tri utakmice koje je Rijeka ove sezone igrala u Kupu. Prvo osminu finala u Varaždinu koju je Rijeka dobila s 2:1, pa onu čudnu utakmicu u nenormalnim uvjetima na Rujevici, kada su Riječani izbacili Dinamo u totalno neregularnim uvjetima zbog orkanskog vjetra, a na koncu je došlo i polufinale protiv Osijeka, gdje je Pajač pokazao svoju "klupsku pripadnost" bez pardona. Ali ima toga još! Ove sezone Pajač je triput uzastopce delegiran za utakmice Rijeke kada je ona bila u ozbiljnoj rezultatskoj krizi. I pogađate, nakon te serije u 9., 10. i 11. kolu, Rijeka se izvukla (dvije pobjede i remi), uz Pajačev poguranac. Ostaje pitanje kako je moguće da isti sudac bude tri kola zaredom delegiran istom klubu? To nije normalno, a pametnome je dosta. Čak i to nije sve, naime, Pajač je međunarodni sudac postao u sezoni 2018. Od tog trenutka sudio je Rijeci 11 utakmica u prvenstvu i Kupu, u kojima je riječka momčad zabilježila devet pobjeda i dva remija. Slučajno? Prosudite sami nakon viđenog na Rujevici.

Normalna matematika jasno će prikazati tko je bio "sponzor" Pajačevog ulaska na međunarodnu listu, ali još je veći problem u tome što je taj sudac bio delegiran za sve utakmice koje su Rijeci bile od velike važnosti. D.Keler
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike