Crna kronika
PIJAN VOZIO AUTO

Šest prekršaja u jednoj kvrcavici
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
VINKOVCI


Šest prekršaja uspio si je priskrbiti 57-godišnjak zbog kvrcavice koju je skrivio u ponedjeljak u Vinkovcima. Sada ga čeka paprena novčana kazna, ali i mogući zatvor, jer je riječ o recidivistu. Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je da je u ponedjeljak, oko 20 sati, na parkiralištu trgovačkog centra u Lapovačkoj ulici, u Vinkovcima, 57-godišnjak iz Marinaca skrivio prometnu nesreću. On se s parkirališta, vožnjom unazad, svojim automobilom zabio u parkirani automobil 60-godišnjaka. Unatoč nastaloj šteti, 57-godišnjak se odvezao, pokazalo se kasnije, svojoj kući u Marince.


I dok se on vozio u Marince o nezgodi je obaviještena policija od strane građana koji su vidjeli kvrcavicu. Nakon kraće istrage utvrđeno je o kojemu je vozilu riječ, pa su se policajci uputili u Marince gdje su pronašli i vozilo i vozača. Tada su policajci počeli akumulirati prekršaje koje je 57-godišnjak još napravio. Obavljenim alkotestom utvrđeno je da u krvi ima velikih 2,16 promila alkohola. Uvidom u policijsku evidenciju policajci su saznali kako je vozačka dozvola 57-godišnjaku istekla, kao i da mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Također, vozio je automobil vinkovačkih registracija kojem je istekao rok važenja prometne dozvole.


Dodatne dvije prijave 57-godišnjak si je priskrbio zbog izazivanja prometne nesreće te naknadnog odlaska, a da s vozačem drugog vozila nije popunio i potpisao Europsko izvješće o prometnoj nesreći, ili na drugi način razmijenio osobne podatke. Jedino što je pozitivno u ovom slučaju jest to da nije bilo ozlijeđenih osoba.
Policija je izvijestila i o prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak, oko 12.20 sati, dogodila u Privlaci, nedaleko od Vinkovaca. Upravljajući biciklom Čolićevom ulicom u Privlaci, 72-godišnjak je, iako postoji biciklistička staza, skrenuo ulijevo na lijevu prometnu stranu, a da se prethodno nije uvjerio može li to učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, ili imovinu te udario u automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 73-godišnjak iz Privlake. Zbog udara, 72-godišnji biciklist teže je ozlijeđen te je prevezen u KBC Osijek radi ukazivanja liječničke pomoći. Policija ga je prekršajno prijavila. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike