Crna kronika
NAKON DRAME U SL. BRODU

Istražni zatvor jer je zapucao prema policiji
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
Drama je okončana nakon višesatnih pregovora u kojima su sudjelovali osječki specijalci

SLAVONSKI BROD - Poznati su detalji pucnjave koja se prije nekoliko dana zbila u stanu u Naselju Slavonija u Slavonskom Brodu. Nakon istrage je potvrđeno da je 40-godišnjak u noćnim satima zapucao i prema policajcima koji su izišli na intervenciju nakon dojave drugih stanara da se u zgradi puca. Muškarac se na kraju, nakon nekoliko sati, predao policajcima iz Specijalne jedinice policije Osijek, a istražni sudac odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.


Kako smo izvijestili, pucnjava se zbila prošlog ponedjeljka, 40-ak minuta nakon ponoći u zgradi u Naselju Slavonija. U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva Slavonski Brod navodi se kako je "40-godišnjak 25. svibnja u 00.38 sati, nakon dolaska policijskih službenika u hodnik jedne zgrade u Slavonskom Brodu, a po pozivu građana da se čuje pucnjava iz vatrenog oružja u njegovom stanu, počinio navedeno kazneno djelo. Osnovano se sumnja da je, nakon što su mu se policajci predstavili i rekli mu da prestane s pucanjem, 40-godišnjak iz vatrenog oružja ispalio kroz ulazna vrata stana više hitaca koji su oštetili zidove hodnika i koji su se od njih odbijali. Time je spriječio postupanje policijskih službenika i doveo u opasnost život i tijelo uređujućih policajaca koji su bili u hodniku", navodi se u priopćenju. Nakon višesatnih pregovora okrivljenik je izišao iz stana te je uhićen.


Kako smo neslužbeno doznali, policajci koji su izišli na intervenciju dobro su učinili što su se odmaknuli od vrata kada su pozvonili i pozvali 40-godišnjaka da otvori vrata, jer su gotovo iste sekunde u njih ispaljeni hitci iz pištolja. Neki od metaka su se zabili i u zidove hodnika, a u rikošetu je razbijeno i nekoliko stakala. Srećom, nitko od policajaca nije ozlijeđen. S obzirom na ozbiljnost situacije, djelatnici PU brodsko-posavske pozvali su specijalce iz Specijalne jedinice policije Osijek. S njihovim dolaskom, nakon nekoliko sati, počeli su pregovori, koji su urodili plodom oko 5 sati, kada je 40-godišnjak otvorio vrata i predao se policajcima.
Nakon boravka u policijskom pritvoru 40-godišnjak je odveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo Slavonski Brod, na čiji mu je zahtjev sudac istrage Županijskog suda Slavonski Brod odredio jednomjesečni istražni zatvor. Četrdesetgodišnjaka se tereti za prisilu prema službenoj osobi, a prijeti mu od jedne do osam godina zatvora.
Milan Bugarić

ULAZNA VRATA IZGLEDAJU POPUT SITA
Ulazna vrata stana iz kojega je pucao 40-godišnjak već danima izgledaju poput sita, a stanari su izbrojili više od 20 rupa. Ispaljeno streljivo napravilo je rupe i u hodniku, na stubištu, a u rikošetu je razbijeno nekoliko stakala. Kako smo već izvijestili, 40-godišnjak je izdržao zatvorsku kaznu od 13,5 godina jer je 2005. hitcima iz pištolja usmrtio 26-godišnjeg mladića, koji je sjedio u automobilu. Drugi mladić koji je bio u automobilu nije ozlijeđen. Na suđenju, godinu poslije, branio se kako je uzrok ubojstva obračun u kojem je s 26-godišnjakom sudjelovao nedugo prije ubojstva. Nakon izdržavanja zatvorske kazne 40-godišnjak se vratio u Slavonski Brod.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike