Mozaik
TRI GLAVNE AMERIČKE DISKOGRAFSKE KUĆE

Glazbenici obustavili rad zbog Georgea Floyda
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
Glazbena industrija u SAD-u jučer je na jedan dan obustavila rad, reagiravši tako na smrt nenaoružanog Afroamerikanca Georgea Floyda, kojemu je policajac u Minneapolisu tijekom privođenja koljenom pritisnuo vrat i tako mu oduzeo život.


Sve tri glavne američke diskografske kuće na društvenim su mrežama objavile da na jedan dan prestaju s radom te da se "ponovno povezuju sa svojom zajednicom", piše BBC. Zaposlenici su bili slobodni, a utorak je proglašen "danom akcije, čija je svrha potaknuti ljude na odgovornost i promjene".


Interscope je obećao da ovoga tjedna neće objavljivati ​​novu glazbu, a Ebro Darden iz Apple Music‘sa otkazao je svoje radijske emisije. Oglasile su se brojne velike glazbene zvijezde. Rihanna je na Instagramu podijelila osjećaje gnjeva i tuge kroz koje prolazi posljednjih tjedan dana. "Teško mi je kad vidim da moje ljude ubijaju i javno pogubljuju iz dana u dan", napisala je pjevačica. Beyonce je na Instagramu objavila video, od svojih obožavatelja zatraživši da potpišu peticiju kojom se traži pravda za Floyda.
Lady Gaga je na Twitteru poručila da je glas crnačke zajednice utišan već odavno te da je smrt Georga Floyda rezultat sustavnog rasizma i korumpiranosti sustava. Taylor Swift je na Twitteru izrazila gnjev prema predsjedniku Trumpu, a nije ga poštedio ni Axl Rose izravno mu se obrativši odgovarajući na njegov tweet. Ariana Grande, Nick Cannon, Yungblud, Camila Cabello i Shawn Mendes tijekom vikenda su se pridružili prosvjedima održanima diljem SAD-a. H
 
Najčitanije iz rubrike