Mozaik
ODGOĐENI 15. INMUSIC FESTIVAL

Belle and Sebastian i Gogol stižu 2021.
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
Škotski indie pop-sastav Belle and Sebastian nastupit će premijerno u Hrvatskoj na odgođenome 15. INmusic festivalu u lipnju 2021. Grupa Belle and Sebastian jedan je od najvažnijih indie pop-sastava, koji publika strastveno podupire od početaka, pa jeu je 2005. i službeno izabran za najbolji škotski bend. Osnovali su ga 1994. Stuart Murdoch i Stuart David u Glasgowu, gdje su 1996. izdali debitantski album "Tigermilk". Iste godine izdan je "If You‘re Feeling Sinister" za Jeepster Records, koji će 1999. objaviti i reizdanje debija i sedam albuma te 2019. originalnu glazbu za film "Days of the Bagnold Summer".

Na INmusicu 2021. nastupit će i međunarodna punk world music senzacija Gogol Bordello. Predvođen karizmatičnim Eugeneom Hützom, bend okuplja šaroliku skupinu glazbenika i perfomera iz svih dijelova svijeta, čiji kulturni utjecaji formiraju i neponovljiv zvuk grupe. Romski i istočnoeuropski utjecaji u pjesmama i nastupima spajaju se s energičnim punk i dub elementima uz pratnju violine, harmonike i saksofona. Uz sedam studijskih albuma iza sebe, jedan EP, niz gostovanja s drugim glazbenicima i u filmovima ("Everything is Illuminated" Lieva Schreibera i Madonninom redateljskom debiju "Filth and Wisdom"), bend je utvrdio svoj status kao jedna od najatraktivnijih pojava na svjetskoj glazbenoj sceni.

Oni se pridružuju potvrđenim premijernim hrvatskim nastupima The Killersa I Nick Mason‘s Saucerful of Secrets na odgođenom INmusicu, od 21. do 23. lipnja 2021. T.K.
TRODNEVNE I KAMPERSKE ULAZNICE
Trodnevne festivalske ulaznice dostupne su putem INmusic festival webshopa po cijeni od 499 kn i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb). Ograničen kontingent dnevnih ulaznica biti će dostupan isključivo putem službenog INmusic festival webshopa početkom svibnja 2021., nakon objave festivalskog programa po danima, ako kontingent trodnevnih festivalskih ulaznica ne bude do tada rasprodan. Cijena dnevnih ulaznica iznositi će između 400 i 500 kuna. Cijena sedmodnevne kamperske ulaznice iznosi 250 kn, isključivo putem INmusic festival webshopa.
Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike