Osijek
NAČELNIK DAVOR TUBANJSKI

Općina Antunovac - stalna mogućnost uređivanja boljeg života
Objavljeno 2. lipnja, 2020.

Vezani članci

NAČELNIK MARJAN TOMAS

Općina Vladislavci - mnoštvo odrađenih projekata

Općina Antunovac primjer je odlično osmišljene lokalne politike i promišljanja u smislu pokretanja gospodarstva koje je, ističe načelnik Davor Tubanjski, ključno za opstanak i život ljudi na ovom prostoru. Desetci milijuna kuna uloženi su u Gospodarsku zonu zajedno s ulaganjima investitora, državnim potporama i uz potporu Osječko-baranjske županije, što je rezultiralo općim razvojem.

U Zoni je posao našlo između 200 i 300 radnika, realiziraju se i brojni drugi projekti važni za kvalitetan život zajednice, a ulaganja su svake godine i po deset puta viša od izvornog općinskog proračuna. To ih je pozicioniralo u 5. kategoriju razvijenosti, na što su s jedne strane vrlo ponosni, ali s druge strane to ih onemogućuje da se javljaju na sve natječaje za financiranja, pa se oslanjaju na vlastite snage i naravno na podršku Županije i njezine natječaje.

- Jako smo zadovoljni suradnjom sa Županijom, koja otvara natječaje za ulaganja u kapitalne projekte. Odluka je župana Ivana Anušića da će svake godine jedinicama lokalne samouprave pokušati sufinancirati jedan kapitalni projekt. To nam je mnogo pomoglo. Mislim tu na ulaganja i potporu u proširenje Zone, a evo sada i za biciklističke staze. Prepoznao sam problem za održavanje tjelesnog u školi u Ivanovcu, pa sam županu iznio problem, i evo zajedno radimo na njegovu rješavanju, a jednako tako s razumijevanjem Županije upravo smo energetski obnovili tu školu. Od početka smo uključeni i u projekt prehrane djece u školama, što je pokrenuto dolaskom Anušića na mjesto župana. Važni su nam i županijski natječaji za jedinice lokalne samouprave, od poljoprivrede do komunalne infrastrukture, stambenog zbrinjavanja, za dječja igrališta... Stalno imamo mogućnost uređivanja boljeg života - kaže Tubanjski.

Suradnja Općine Antunovac i Županije tijekom ovog vremena pokazala se dobrom, s puno sluha. Mnogo su tome pridonijele redovite koordinacije župana s načelnicima i gradonačelnicima, tako da nema mjesta u kojem se nešto ne radi već tri godine posredovanjem Županije. “To je zajednička strategija promišljanja koja donosi odlične rezultate. Županija na pravi način osluškuje stvarne potreba općina, ima način zajedničkog traženja rješenja, pa zato tako napreduje i svaka općina ili grad”, smatra Tubanjski.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike