Osijek
UČIONICA ODRŽIVOG RAZVOJA

U Tvrđavici izradili spiralni začinski vrt
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
Entuzijasti iz udruge ISKRA waldorfska inicijativa, u sklopu građanske akcije "Učionica održivog razvoja", u okviru koje se može besplatno učiti o osnovama održivog razvoja, na, kako kažu, svojoj "zemljici" u Tvrđavici izradili su spiralni začinski vrt.

Dio je to aktivnosti na otvorenom kojima se Osječani vraćaju svakodnevnici nakon dva mjeseca izolacije, tako da se u sljedećim danima, posebice nakon poboljšanja vremena, očekuje i niz drugih aktivnosti u kojima Osječani željni rada na zemlji i povratka prirodi mogu sudjelovati. U "Učionici održivog razvoja" inače je moguće provoditi aktivnosti poput: obrade zemlje, kompostiranja, sađenja, uzgoja hrane, izrade uzvišenih gredica, recikliranja, drvodjeljstva, prirodne gradnje, razvoja timskog rada i povjerenja. Za osnovne škole i vrtiće na području grada Osijeka i okolice moguće je dogovoriti terenski posjet "Učionici održivog razvoja", a roditelji s djecom i ostali zainteresirani građani mogu sudjelovati u programu "Održi SE". Provedba ove građanske akcije omogućena je pokroviteljstvom Slagalice – zaklade za razvoj lokalne zajednice, a projekt "Održi SE" pod pokroviteljstvom je Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Suradnici u programu su udruga OSPERA, Eko centar Latinovac, udruga Breza, DV Osijek i osnovne škole grada Osijeka. I. Solar
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike