Regija
SPREMNI ZA SEZONU

Na bazene u Kneževim Vinogradima već od subote
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
U skladu s propisanim mjerama, u SRC-u može biti 1800 osoba u isto vrijeme

KNEŽEVI VINOGRADI - Zbog mjera koje je u svrhu sprječavanja širenje zaraze koronavirusom donio Nacionalni stožer, odnedavno je dopušten rad bazena i kupališta. Tu su odluku spremno dočekali u Općini Kneževi Vinogradi, čiji SRC Bazeni uskoro počinje rad.- Bazeni će vrata otvoriti u subotu, 6. lipnja. U tijeku su posljednje pripreme prije početka sezone - kaže načelnik općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić. Spremni su, nastavlja, osigurati propisane uvjete kako u bazenu tako i njegovoj okolici.

- Sukladno mjerama, na stotinu četvornih metara sunčališta može biti 15 ljudi, što znači da u jednom trenutku tamo može biti 1800 osoba. Ako bude bilo potrebe, otvorit će se vrata prema igralištu NK-a Borac, tako da se ne bojimo nepotrebne gužve i nepridržavanja preporuka - objašnjava Kramarić dodajući kako će redari pomno pratiti sva događanja na sunčalištu i u bazenima. Stoga će, kaže, angažirati veći broj spasilaca odnosno redara. I inače, podsjeća, tijekom ljeta za rad na bazenima angažiraju velik broj ljudi, pa tamo rade i cijele obitelji, što je nekima od njih i osnovni prihod za egzistenciju. Dodaje kako će Općina i ove godine djeci u dobi od 5 do 15 godina (do završetka osmogodišnjeg obrazovanja) financirati sezonske ulaznice na bazene, koje može podići jedan od roditelja u Upravi tvrtke "Kneževi parkovi" od 3. lipnja svakog radnog dana od 7 do 15 sati.



U Kneževim Vinogradima dobro znaju da bazeni u Belom Manastiru i osječka "Copacabana" neće raditi, pa očekuju velik broj posjetitelja iz cijele Baranje i Osijeka. Prošle je godine ‘‘suljoške‘‘ bazene posjetilo 35.000 ljudi s kupljenim ulaznicama, pa Kramarić ističe kako se ne bi iznenadio, bez obzira na aktualnu situaciju, da broj gostiju bude sličan, ako ne i veći. Inače, tijekom proteklih godina u restauraciju SRC-a Bazeni uloženo je više od sedam milijuna kuna. Posljednja investicija, koja nije uračunana u spomenuti iznos, nova je prometnica koja od kružnog toka na ulazu u mjesto vodi do SRC-a.

- Za ovu prometnicu, koju zovemo turistička cesta, izdvojeno je približno šest milijuna kuna osiguranih kroz mjeru 7.2. Programa ruralnog razvoja - naglašava Kramarić.



SRC Bazeni u Kneževim Vinogradima zasad su jedini (funkcionalni) bazenski kompleks u Baranji. No ako ne bude nepredviđenih problema, novouređeni bazeni u Belom Manastiru vrata bi mogli otvoriti pred kraj ljeta. Radove izvodi tvrtka Projektgradnja plus, a rokovi nisu znatnije ugroženi.

- Djelomični problemi postoje samo s nabavom materijala iz inozemstva, ali vjerujem da će sve biti u redu - kaže gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob podsjećajući kako će u prvoj fazi biti rekonstruiran samo kupališni kompleks, nakon čega će odmah krenuti i priča vezana uz ugostiteljski dio. Rekonstrukcija kupališnog dijela SRC-a Bazeni financirana je iz fondova EU-a u sklopu obnove Gradskog stadiona iz Intervencijskog plana.
Ivica Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike