Mozaik
PROSLAVIO 90. ROĐENDAN

Clint Eastwood ne planira u mirovinu jer voli raditi filmove
Objavljeno 1. lipnja, 2020.
Clint Eastwood, legenda spaghetti vesterna i američkog filma, proslavio je u nedjelju 90. rođendan. No, vjeran svome imidžu čvrstog muškarca, taj glumac i redatelj ne pomišlja na mirovinu. Zvijezda nagrađena Oscarima koja je snimila devet filmova u deset posljednjih godina želi raditi filmove dok god bude mogla. O rođendanskoj proslavi svoga oca 34-godišnji Clintov sin Scott kaže: "Bit ćemo u krugu obitelji, vrlo, vrlo tiho", i dodaje, "bit će, naravno, torta. Njemu se to vjerojatno neće svidjeti."


Rođen 1930., Clint Eastwood snimio je pedesetak filmova u svojoj dugoj karijeri koju je počeo manjim ulogama 50-ih godina.


Šezdesetih godina proslavio se ulogom u trilogiji vesterna koju je režirao Sergio Leone i njima je stekao svjetsku slavu iako su filmovi bili propitivani zbog nasilja. Nekoliko godina poslije Eastwoodu su prilijepili etiketu fašizma zbog uloge policajca pravednika u filmu "Prljavi Harry", pa zatim za film "Američki snajper" iz 2014. Oscara je osvojio na najbolju režiju i najbolji film "Nepomirljivi" 1993. te za "Djevojku od milijun dolara" u 2005.


Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu dobio je za cjelokupno djelo. Početkom godine Eastwood je u intervjuu za britanski kanal ITV rekao da se nastavlja razvijati jer voli raditi filmove. U drugim intervjuima sineast je rekao da ne razumije redatelje kao što su Billy Wilder i Frank Capra koji su prerano završili karijeru i obznanio da planira snimati koliko god dugo bude mogao raditi i dok bude zanimljivih projekata.
Eastwood je najavio da ide u mirovinu kao glumac nakon uloge 2008. u filmu "Gran Torino", no obećanje je porekao pa je opet zaigrao u filmovima, primjerice 2018. u filmu "Mula". Bivši gradonačelnik gradića Carmel u Kaliforniji, Clint Eastwood je i politički angažiran. Podržavao je milijardera Michaela Bloomberga, koji je želio steći nominaciju za demokratskog kandidata na predsjedničkim izborima 2020. H
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike