Mozaik
NEOBJAVLJENA VERZJA NA HBO-U MAX

Stiže Snyderova “Justice League”
Objavljeno 1. lipnja, 2020.
Mitska, neobjavljena verzija SF akcijskog filma "Justice League" iz 2017., napokon će iduće godine ugledati svjetlo dana na streaming platformi HBO Max, prenosi magazin Variety. Priča se o tome već dugo, pojavljivale su se glasine koje su na to i ranije ukazivale, pa su onda i osporavane, pokretale su se i peticije, a fanovi od potraživanja Snyderovog "reza" filma "Justice League" nisu odustali sve dok ga nisu konačno i izborili. Američki redatelj s tim novostima fanove je iznenadio nakon online prikazivanja i komentiranja njegovog filma "Man of Steel".

Još u siječnju 2017. Snyder je studiju Warner Bros. isporučio svoju najbolju verziju filma dugu gotovo četiri sata, iako je znao da ista neće biti prihvaćena. U studiju su film htjeli skratiti na dva sata, a Snyder je uspio složiti verziju od dva sata i 20 minuta. Tada je bilo još dovoljno vremena da se "Justice League" postprodukcijski dovede do završnog stadija u studenome, no zbog obiteljske tragedije Snyder je napustio projekt koji je potom preuzeo Joss Whedon. On je pak snimio neke nove scene, dodao dozu humora i laganiji ton, što nije oduševilo fanove. Jedino što je Snyder tada uzeo sa seta je, kaže, disk na kojem se nalazila njegova verzija filma, iako tada nije mislio da će mu trebati.

- Ovo će biti nešto sasvim novo. Pričao sam s ljudima koji su vidjeli film, bit će to sasvim drugačije iskustvo. Vjerojatno ste vidjeli samo četvrtinu onoga što sam ja napravio. Želim zahvaliti svima u HBO Maxu i WB-u na ovoj hrabroj gesti kojom podržavaju umjetnike i dopuštaju im da se njihova vizija privede kraju. Posebno zahvaljujem onima koji su sudjelovali u #ReleaseTheSnyderCut pokretu kako bi se sve ovo i ostvarilo - rekao je Snyder, koji je tijekom travnja i svibnja kontaktirao glumačku postavu kako bi ih obavijestio da će ih možda trebati za dovršavanje filma.

Dodao je da nikada nije pogledao Whedonovu verziju filma. Još uvijek nije poznato hoće li "Snyder Cut" doći u formi četverosatnog filma, ili podijeljen na šest televizijskih poglavlja, odnosno u obliku miniserije. D.Miklić
Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa