Crna kronika
PREVRTANJE NA RIJECI SAVI

Prevrnuo se čamac s tri osobe, traga se za 47-godišnjakom
Objavljeno 31. svibnja, 2020.
Uz 47-godišnjaka u čamcu su bili 18-godišnja djevojka i 44-godišnjak, koji su uspjeli isplivati

SIČE

Do zaključenja teksta u nedjelju još je trajala potraga za 47-godišnjakom koji je s još dvije osobe u subotu navečer ispao iz čamca u rijeku Savu u blizini mjesta Siče, 40-ak kilometara zapadno od Slavonskog Broda. Za nestalim 47-godišnjakom tragali su policajci, uz pomoć ronilaca Specijalne jedinice policije Osijek.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, dojavu o prevrtanju čamca u blizini mjesta Siče operativno dežurstvo PU dobilo je u subotu u 21.40. Dojavljeno je također da su u čamcu bile tri osobe, 18-godišnja djevojka te dva muškaraca, stari 47 i 44 godine. O prevrtanju čamca odmah su obaviješteni djelatnici postaja graničnih policija Slavonski Brod i Stara Gradiška, koji su na mjesto havarije došli čamcima. Dolaskom na mjesto prevrtanja čamca policajci su na obali Save zatekli promrzlu i uplašenu 18-godišnjakinju, koja im je rekla da su s njom bile još dvije osobe. Ubrzo su čuli pozive u pomoć 44-godišnjaka, pa su do njega došli čamcem i uspješno ga izvukli iz vode. Pokušali su policajci pronaći i treću osobu koja je bila u čamcu, no i nakon višesatne pretrage 47-godišnjaka nisu pronašli. Dok je njihova potraga još trajala, iz Osijeka su pristigli i ronioci Specijalne jedinice policije Osijek. Odmah su i oni krenuli u pretragu Save, no 47-godišnjaku nije bilo traga. Ronioci su potragu nastavili i u nedjelju ujutro.

I dok su ronioci pretraživali korito rijeke Save, u nedjelju prijepodne očevidna ekipa Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji s Franjom Kopunićem, županijskim državnim odvjetnikom iz Slavonskog Broda, obavila je očevid, kojim bi se trebalo utvrditi kako je došlo do prevrtanja čamca i nestanka 47-godišnjaka.

Kako je rijeka Sava granica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, o prevrtanju čamca i nestanku jedne osobe obaviještena je i policija susjedne države. Kako doznajemo, u potragu za nestalim muškarcem uključili su se i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja - stanica Slavonski Brod, a pretražuje se teren sve do nekoliko kilometara udaljenog Slavonskog Kobaša. Neslužbeno doznajemo kako su osobe koje su se nalazile u čamcu bile na cjelodnevnom izletu tijekom Dana državnosti. Zašto su se na rijeku, koja je brza na ovom dijelu svog toka, otisnuli u večernjim satima još nije poznato. Policijska istraga se nastavlja.
Milan Bugarić

Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike