Novosti
MIROSLAV ŠKORO I IVAN PENAVA DOGOVORILI SURADNJU

Penava će nositi listu Domovinskog pokreta
Objavljeno 30. svibnja, 2020.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava održali su u Vukovaru konferenciju za novinare u povodu zajedničkog izlaska na parlamentarne izbore. Penava je potvrdio kako su postigli dogovor i idu zajedno na izbore.
- Bit ću na listi Domovinskog pokreta kao nezavisni kandidat. Složili smo se neupitno oko tri ključne točke. Prva od njih je procesuiranje ratnih zločina, druga je popis stanovništva koji mora biti u službi točnog broja stanovnika RH, a ne nažalost kao do sad predmet koalicijskog sporazuma HDZ-a s, prije svega, SDSS-om. Treća se točka tiče perspektive i budućnosti. Živimo na istoku Hrvatske; kraju koji obiluje prirodnim bogatstvima, a zbog nedovoljno kvalitetne organizacije državne uprave, duboke korupcije i prevelikog utjecaja interesnih skupina na ovom području niz godina nisu osigurani uvjeti koji bi pružili dostojanstvo Slavoncu, Srijemcu i Baranjcu - rekao je Penava.
Miroslav Škoro je poručio kako Domovinski pokret dokazuje kako će na idućim izborima zaustaviti duopol HDZ-SDP.
- Drago mi je da baš na Dan državnosti mogu obznaniti da će našu listu iz 5. izborne jedinice povesti Ivan Penava. U predizborno se vrijeme svašta izgovara, no točno je kako u Hrvatskoj već 20 godina postoji duopol HDZ-a i SDP-a koji se izmjenjuju. Posljednja uhićenja ukazuju na puno nepravilnosti, korupcije i uhljebljivanja, odnosno ukazuju da nas stalno netko pljačka. Izbor je pred nama i birači trebaju odlučiti tko će Hrvatsku nastaviti pljačkati ili će dati povjerenje Domovinskom pokretu da tu pljačku zaustavi - rekao je Škoro, dodajući kako nije isključiv i postoji samo jedan interes, a to je onaj hrvatskog naroda, s kojim i idu u koaliciju.

D. Korpoš

Možda ste propustili...