Regija
DAN DRŽAVNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA VINKOVACA

Odana počast braniteljima i u Vinkovcima
Objavljeno 30. svibnja, 2020.

VINKOVCI - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju i svetom misom, koju je u župnoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona služio župnik mons. Tadija Pranjić, danas su u Vinkovcima obilježeni Dan državnosti, Dan hrvatskih branitelja grada Vinkovaca i Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije.

“Danas slavimo Dan državnosti, nakon puno godina u kojima ga nismo obilježavali na ovaj datum - 30. svibnja, a koji je u srcima Vinkovčana, kao i većine građana Hrvatske uvijek bio Dan državnosti. Danas je važno prisjetiti se i svih branitelja, svih onih koji su doprinijeli da imamo našu Hrvatsku, da imamo našu zemlju slobodnu, nezavisnu, da možemo donositi odluke samostalno, što je najvažnije. Taj dan bio je trenutak u kojem se baš to dogodilo: sudbina Hrvatske je stavljena u ruke našemu narodu. Želim svima sretan Dan državnosti uz prisjećanje na žrtve koje smo imali. Naša domovina utemeljena je na žrtvi naših branitelja i uvijek je važno, a danas posebno, istaknuti poštovanje svima onima koji su utkali živote u temeljeHrvatske”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Uz počast onima koji su za domovinu dali živote, Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija na današnji dan odaju posebnu zahvalu svim svojim braniteljima.
“Mi smo prije nekoliko godina donijeli odluku kojom je 30. svibnja proglašen danom svih branitelja koji su branili naš grad, a drago mi je što se danas, na 30. svibnja 2020. godine, sve ovako posložilo pa možemo govoriti o Danu hrvatskih branitelja grada Vinkovaca, Danu hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije i Danu državnosti”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike