Crna kronika
UHIĆENI RECIDIVISTI

Ne smiju voziti, a oni su i dalje pijani na cesti
Objavljeno 28. svibnja, 2020.
Oba su vozača sjela u aute, iako im je vožnja zabranjena zbog ranijih prekršaja u prometu
OSIJEK



Dok je recidivista u prometu, bit će i svakodnevnog priljeva novca u državni proračun. Upravo je nevjerojatna brojka koliko vozača, unatoč izrečenoj zabrani zbog ranijih prometnih grijeha, i dalje voze. Dvojica su završila u policijskom pritvoru nakon što su u utorak zatečeni od strane prometnih policajaca na prometnicama Osječko-baranjske županije.


Djelatnici Policijske postaje Donji Miholjac u nadzoru prometa zaustavili su u Svetom Đurđu automobil kojeg je vozio 40-godišnji mještanin koji je u krvi imao 1,17 promila alkohola. Uvidom u policijsku evidenciju utvrđeno je kako je 40-godišnjaku izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je odmah uhićen i priveden u policijsku postaju na triježnjenje. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova. Kolika će kazna biti, ovisit će o presudi prekršajnog suca.


Nešto kasnije, u utorak, na području Osijeka u prometu je zaustavljen 43-godišnji Osječanin koji je odbio alkotest. Vozilom je upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je uhićen, a za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna od 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i 12 negativnih bodova. Ako mu se presudom dodijeli 12 negativnih bodova, što ne bi bilo čudno, vozačka dozvola će mu se poništiti, a za dobivanje nove morat će ponovno polagati vozački ispit. Ako ga jednog dana položi, aktivirat će mu se vremenska kazna o zabrani vožnje.

PU osječko-baranjska izvijestila je kako će djelatnici Postaje prometne policije Osijek u petak i subotu na osječkom području pojačano nadzirati promet s ciljem suzbijanja prekršaja, primjerice vožnju pod utjecajem alkohola i opojnih droga, kao i ostalih najtežih prometnih prekršaja.


Milan Bugarić
prijete im
NOVČANA

KAZNA I

ZATVOR
UPORNO, BEZ DOZVOLE, VOZI AUTO
Problema s prekršiteljima u prometu imali su u utorak i djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske. Kako priopćava tamošnja Policijska uprava, oko 11.15 sati, u mjestu Vlatkovac, nedaleko od Čaglina, policajci su zaustavili Opel požeških registracija kojeg je vozio 38-godišnjak bez položenog vozačkog ispita. Također je utvrđeno da je i ranije višestruko činio prometne prekršaje. Policajci su ga uhitili, i nakon kraćeg boravka u zgradi policije odveli su ga na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi. Protiv njega također slijedi i optužni prijedlog.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike