Regija
ODGOJNO-OBRAZOVNE USTANOVE PRIDRŽAVAJU SE MJERA

U školi učenici sjede sami u klupi
Objavljeno 28. svibnja, 2020.
NAŠICE

Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, otvorene su sve škole za učenike razredne nastave. Kako navodi ravnateljica Vlatka Zahirović, OŠ kralja Tomislava Našice potpuno se pripremila za povratak učenika u školske klupe.

- Škola je čista, na ulazu se nalaze dezinfekcijske barijere te se pri ulasku obavlja dezinfekcija. OŠ kralja Tomislava Našice ukupno ima 330 učenika razredne nastave, a jučer u školu nije došlo samo četvero djece. S obzirom na to da se učenici predmetne nastave nisu vratili na nastavu, u matičnoj školi nalazi se dovoljan broj učionica kako bi nastava bila organizirana u jednoj smjeni te svaki razred ima svoju učionicu u kojima se poštuju preporučene mjere razmaka i svako dijete sjedi samo u klupi. I prehrana je prilagođena trenutnim uvjetima te se obroci dostavljaju učenicima u učionice kako bi se izbjeglo zajedničko okupljanje u holu škole - rekla je ravnateljica Zahirović.

I u OŠ Dore Pejačević velik broj učenika razredne nastave vratio se u školske klupe.

- Nastava je organizirana u smjenama. Pri dolasku u školu na ulazu se učenicima dezinficira obuća, a tijekom cijelog boravka u školi vodi se posebna briga o pranju ruku. Svaki razredni odjel ima svoju učionicu, te svaki učenik sjedi zasebno u školskoj klupi. U školi su krenuli i s pripremanjem kuhanih obroka za djecu, a kako bi poštovali sve mjere, prehrana je organizirana u dva školska odmora u velikom holu škole. Pedagoška služba uključila se u organizaciju odmora kako bi se sva djeca pridržavala propisanog razmaka - rekla je ravnateljica Jasminka Falamić.

I u Dječjem vrtiću "Zvončić" Našice pridržavaju se naputaka HZJZ-a na temelju kojih su izdane preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi. Kako navodi ravnateljica Snježana Kanđera, u vrtić su ukupno prijavljena 53 djeteta koja žele ići u vrtić te čiji roditelji imaju potrebu da im djeca pohađaju vrtić, a za sada imaju 40 polaznika.

U područni vrtić u Donju Motičinu jučer je došlo 10 polaznika, a u područni vrtić u Podgoraču dvoje. M.Ku.
Dječji vrtić posjetio epidemiolog
Vrtić “Zvončić” posjetio je epidemiolog Zorko Kovač te je bio oduševljen načinom rada. Na snazi su preporučene mjere, djeci se kontinuirano mjeri temperatura pri dolasku u vrtić, preobuvaju se, peru ruke te odlaze u svoju skupinu. Kako navodi ravnateljica Kanđera, vrtić “Zvončić” je u prednosti u odnosu prema manjim vrtićima zato što skupine imaju izravne izlaze na terase te veće prostore u kojima se može kvalitetno organizirati odgojno-obrazovni rad s djecom. U blizini se nalazi i park te odgojiteljice mogu provoditi vrijeme s djecom i u prirodi.
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike