Osijek
NOVI REŽIM RADA TRŽNICA

Na praznik ne rade, a sljedeći dan na Autopiju
Objavljeno 28. svibnja, 2020.
Ukidanjem zabrane rada nedjeljom, ponedjeljak će ponovo biti neradni dan na svim tržnicama

Ukidanjem zabrane rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ove nedjelje otvara se građanima omiljena Autotržnica! Potvrdio nam je to i direktor Tržnica d.o.o. Igor Medić odmah nakon sastanka Nadzornog odbora održanog jučer o toj, ali i o temi izmjena režima rada na glavnoj osječkoj tržnici.


- Nakon što je dopušten rad nedjeljom, ponedjeljak će ponovno biti neradni dan. Tako tržnica sad radi od utorka do subote od 6 do 13, nedjeljom od 6 do 12 sati, a ponedjeljkom je zatvorena - pojašnjava Medić, dodajući da će ove subote, zbog Dana državnosti, cijela tržnica, i u otvorenom i u zatvorenome dijelu biti zatvorena, a također to vrijedi i za sve ostale tržnice.


Ove će se nedjelje Autotržnica otvoriti u 5 sati i kupcima biti dostupna do 14 sati. Novost je da će se, kaže Medić, smanjiti broj ulaza, zbog čega moli za razumijevanje sugrađana, kao i za obvezan međusobni razmak od minimalno dva metra te dezinfekciju ruku.


Kako su prethodna dva mjeseca građani naviknuli na to da Autotržnica ne radi, Medić pretpostavlja da većih gužvi bar zasad neće biti, no od građana traži da se, kao i do sada, drže svih propisanih mjera. Da je to i dosad bilo tako pokazuje i to što se, prema njegovoj osobnoj spoznaji, nitko od zakupaca, ali ni djelatnika tvrtke kojoj je na čelu, nije zarazio koronavirusom. U želji da tako bude i nadalje, moli razumijevanje i distancu na Autotržnici, koja će, pojašnjava, imati smanjen broj ulaza. Na popuštanje mjera spremni su i u samoj tvrtki gdje se, kaže Medić, od nedjelje ponovno spajaju timovi djelatnika.
Kad je u pitanju tržnica u Donjem gradu, trenutačni raspored stolova vrijedit će do 1. lipnja, nakon čega bi se ipak i taj prostor trebao vratiti na režim prije epidemije.


Marija Mihelić
JAGODE I TREŠNJE NAJTRAŽENIJE
Da je povezanost prodavača i kupaca na glavnoj tržnici itekako prisutna, pokazuje i to da je jučer (srijeda), unatoč sredini tjedna ondje bilo i kupaca i prodavača i to s bogatom ponudom. Najveća je ponuda jagoda po 25 kuna koliko stoje i marelice te obične trešnje, dok su "hruštevi" 30 kuna za kilogram. Cijena kilograma rajčice je od 12 do 16 kuna, mahuna 30, vezica šparoga 20, tikvice i mladi krumpir 12 kuna, a salata tri i četiri kune za komad. U zatvoreni dio tržnice vratili su se i medari, a ondje je moguće uz brojne vrste mesa kupiti i mliječne kravlje i kozje proizvode, jaja, domaće tijesto...
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike