Mozaik
NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ

Članovi žirija su Remi, Darko Rundek i Gile
Objavljeno 27. svibnja, 2020.
Članovi žirija Nagrade Milan Mladenović za 2020. godinu bit će glazbenici Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, izvijestila je Zaklada Milana Mladenovića koja ovu nagradu dodjeljuje drugi put. Ovaj tročlani žiri odabrat će glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti s prostora bivše Jugoslavije. Natječaj će biti otvoren od 1. do 30. lipnja. Ovo je drugi put da se ova nagrada dodjeljuje, i to na Milanov rođendan, 21. rujna. Nagrada Milan Mladenović osnovana je s ciljem da potiče glazbeno stvaralaštvo koje krase osobine svojstvene Mladenovićevom umjetničkom nasljedstvu. Svi detalji o nagradi i natječaju bit će objavljeni 1. lipnja, na stranici www.milanmladenovic.com. U tijeku je i zajednički projekt Zaklade Milana Mladenovića i Narodne biblioteke Srbije, a koji ima za cilj da se napravi i spomen-soba Milana Mladenovića, kao stalna izložbena postava. Zaklada je povjerila Narodnoj biblioteci Srbije na čuvanje vrijednu građu koju čine Milanovi osobni predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i videomaterijali. U planu je i formiranje digitalne zbirke.

Kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube "Angel’s Breath", doživjet će svoje reizdanje u suradnji s Croatia Recordsom. Ekskluzivno i limitirano reizdanje s remasteriranim snimkama bit će u prodaji kao CD te na svim streaming servisima od petka, 29. svibnja.

Zaklada je osnovana prema nalogu koji je u svojoj oporuci ostavila Milanova majka Danica, s namjerom da se njegova autorska i osobna ostavština sačuva kao cjelina i da se namijeni za kulturne i humanitarne svrhe. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike