Crna kronika
EKSPLODIRALA MU NAPRAVA U RUCI

Došao prositi mladu, pa ostao bez kažiprsta
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
Mladiću (26) amputiran je kažiprst lijeve ruke, šaku su mu liječnici uspjeli spasiti
VINKOVCI

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je kako je u Vinkovcima u Grobljanskoj ulici - a to je lokacija Športskog ribolovnog društva Jezera Banja gdje je u noći između petka i subote održana "spontana" norijada sa od 600, kako kaže policija, do 2.000 sudionika, kako tvrde organizatori - teško ozlijeđen 26-godišnjak iz Vinkovaca kada mu je u ruci eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava. Ni policijski eksperti za protueksplozijsku zaštitu nisu do sada uspjeli otkriti o kakvoj je napravi riječ. Nezgoda se dogodila u subotu oko ponoći i osim blizine mjesta gdje je bila norijada, nema nikakve veze s događajem od noći između petka i subote.

Koliko smo neslužbeno doznali, nezgoda se dogodila prilikom prosidbe djevojke, kada je 26-godišnjak "pokušao aktivirati odnosno ispaliti u zrak eksplozivnu napravu zbog čega je došlo do eksplozije naprave u njegovoj ruci", kako se precizira u policijskom izvješću. Za sada policija ne raspolaže točnim karakteristikama naprave koja je eksplodirala na svečanosti prosidbe gdje je bilo još 20-ak rođaka, prijatelja i znanaca, ali nitko drugi nije ozlijeđen. Pregledom mjesta događaja pronađene su i četiri baklje, tzv. bengalke, koje kao obvezatni rekvizit koriste navijači na utakmicama svojih ljubimaca prije, tijekom, ali i poslije utakmice. Mladić je odmah prevezen u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje mu je pružena liječnička pomoć te je hospitaliziran zbog teških ozljeda nastalih na ruci.

Policija će provesti kriminalističko istraživanje i utvrditi činjenično stanje u vezi s nesretnim događajem, navodi na kraju policijskog izvješća glasnogovornik Dragoslav Živković.

Glasnogovornica vinkovačkog OŽB-a Sonja Marinković kaže kako je mladić dovezen s teškim ozljedama lijeve šake.

- Morao mu je biti amputiran kažiprst lijeve ruke, ali su dežurni liječnici uspješnom operacijom uspjeli spasiti šaku. Sada je još rano govoriti o ishodu liječenja – kaže glasnogovornica Sonja Marinković.

Miroslav Flego
PUCNJAVA U SVATOVIMA DIO JE SLAVONSKOG “FOLKLORA”
Iako do sada nije bilo stradavanja tijekom prosidbi djevojaka, ili to bar nije prijavljeno, u Slavoniji je uobičajeno svatovsko pucanje iz raznih vrsta oružja. Tako je tijekom 2013. godine u Lužanima, kada su svati krenuli po mladoženjina kuma, eksplodirao top ručne izrade i ozlijedio troje ljudi. Iako taj top ne ispaljuje streljivo, već papire koji se onda razlete kao konfeti, ali cilj je da se čuje jaka eksplozija, željezna cijev topa razletjela se na sve strane. Jednu osobu dio je pogodio u glavu, drugu u leđa, a jedna od žena pogođena je u stopalo. Velika tragedija potresla je Slavoniju kada je krajem svibnja 2007. godine mladoženjin brat nehotice ubio mladenkina oca uoči vjenčanja. Mladenkin otac došao je pomoći kada je mladoženjinu bratu iz ruke ispao pištolj i opalio, a metak je pogodio mladenkina oca i usmrtio ga.
Najčitanije iz rubrike