Osijek
NOVI NOGOSTUP U NAZOROVOJ

Svima priključak za plin
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
U općini Ernestinoviu tijeku su nove investicije. Radovi su poodmakli, pa se, primjerice, već naziru temelji nove pješačke staze u Nazorovoj ulici.

- Do svake su kuće u sklopu ovih radova dovedeni i završeni pripremni priključci za plin na trasi gradilišta, a nova vodovodna mreža i priključci za sva kućanstva također su gotovi. Uskoro počinju radovi na vodooprskrbnoj mreži s druge strane ulice. Staro vadimo, a gradimo novo, ljepše, kvalitetnije, sigurnije. Stvaramo okolinu poželjnu i ugodnu za život, za odmor, za zajedništvo - kaže općinska načelnica Marijana Junušić.

S obzirom na to da građani pitaju, Junušić odgovara da priključak nije besplatan. Naime, HEP - Plin financira izvode za priključak za plin, a kada se mještani budu priključivali na plin, platit će redovnu cijenu za priključak.

- Izvode za plin napravili smo kako ne bismo morali kidati nove staze kada se pojedina kućanstva budu priključivala. Prije dvije godine napravili smo besplatne priključke za kanalizaciju, sada se rade nove vodovodne cijevi i priključci na vodovod. Dakle, cilj nam je bio napraviti svu podzemnu infrastrukturu kako nam nakon godinu ili dvije neka tvrtka ne bi raskopala nove nogostupe - navodi Marijana Junušić. D. Pejić
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana