Regija
KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Saniranje cesta nastavljeno, niz radova u planu
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
Iz Grada poručuju kako ni epidemija koronavirusa neće zaustaviti infrastrukturne aktivnosti
VUKOVAR



Sanacija i rekonstrukcija brojnih ulica u Vukovaru proteklih su godina bili jedna od glavnih zadaća gradskih vlasti, a prema najavama iz gradske uprave, tako će biti i ubuduće.


Prošle je godine dovršeno više ulica, posebice u samom središtu grada, čime ono dobiva novi i primjereni izgled, ali su građani iz drugih dijelova i dalje nezadovoljni, držeći kako bi i njihove prometnice i pješačke staze koje se nalaze u doista lošem stanju, također trebale doći na red. Jedna od takvih je zasigurno Bogdanovačka ulica, čija je sanacija nedavno počela. Kako je rekao gradonačelnik Ivan Penava, riječ je o iznimno frekventnoj prometnici koja do sada nije bila sanirana, a njezina je obnova planirana još prije tri godine kroz Program obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture Grada Vukovara, vrijedan ukupno 1,44 milijarde kuna. Dodao je kako, nažalost, nijedna nerazvrstana cesta nije obnovljena sredstvima iz toga programa.


- Zato smo odlučili u njezinu rekonstrukciju uložiti četiri milijuna kuna proračunskih sredstava Grada, pa ćemo napokon dobiti modernu prometnicu s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, zatvorenim sustavom oborinske odvodnje i novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Obnovom će i ova prometnica poprimiti izgled i dobiti kvalitetu koju imaju i druge, prethodno sanirane prometnice - naveo je Penava.


Govoreći o planiranim radovima u ovoj godini, dogradonačelnik Marijan Pavliček istaknuo je kako će kroz kapitalni projekt obnove Bogdanovačke ulice i dijela Ulice SR Njemačke poboljšati stanje komunalne infrastrukture u gradskoj četvrti Sajmište, a u tom će cilju nastojati i idućih godina investirati što više sredstava. Istaknuo je kako se neovisno o krizi izazvanoj epidemijom koronavirusa, koja je usporila sve gospodarske djelatnosti, infrastrukturne aktivnosti u Vukovaru neće zaustaviti.


Gradsko vijeće Vukovara na posljednjoj je sjednici podvuklo crtu pod prošlogodišnje rezultate. Program građenja komunalne infrastrukture bio je težak nešto više od 21,5 milijuna kuna, od čega se gotovo 12 milijuna odnosi na donacije te više od 7,7 milijuna kuna na sredstva Fonda za obnovu i razvoj Vukovara.
Najveći dio ukupnog iznosa investiran je u radove na vodotornju, dok je preostalo uloženo u ceste, javnu rasvjetu, parkirališta i prometnu signalizaciju te sanaciju odlagališta komunalnog otpada Petrovačka dola.


Dragana Korpoš
investicija
OBNOVA

CESTE NA

SAJMIŠTU
PROBLEM NERAZVRSTANIH CESTA
Za održavanje komunalne infrastrukture u prošloj je godini utrošeno gotovo 26 milijuna kuna, od čega je oko deset milijuna utrošeno na održavanje nerazvrstanih cesta. U sanaciju nogostupa i stubišta investirana su 4,3 milijuna kuna, u održavanje građevina javne odvodnje oborinskih voda 600 tisuća, u održavanje građevina i uređaja javne namjene nešto više od 687 tisuća, dok je za održavanje javne rasvjete utrošeno oko 4,6 milijuna kuna. Kada je riječ o održavanju javnih zelenih površina i čistoće javnih površina, iz ovoga je programa investirano gotovo 5,7 milijuna kuna. Preostaje vidjeti kakvi će pokazatelji biti u ovoj godini, no prema najavama najveći će dio raspoloživih sredstava biti utrošen u nerazvrstane ceste.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura