Ekonomija
HGK ŽUPANIJSKA KOMORA OSIJEK

Za jesen odgođena svečana dodjela Zlatne kune
Objavljeno 25. svibnja, 2020.
Uobičajeno je da se u ovo doba godine u osječko-baranjskom gospodarstvu počinje razgovarati o terminu dodjele Zlatne kune. Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek svake godine dodjeljuje plakete Zlatna kuna tvrtkama koje su ostvarile najbolje poslovne rezultate u prethodnoj poslovnoj godini. No, kao i u nizu drugih situacija, zbog poznatih događanja oko pandemije koronavirusa, ova će godina biti iznimka. Od dodjele se, istina, ne odustaje, ali će svečana sjednica Gospodarskog vijeća osječkog HGK biti u jesenskom terminu.


"Odluka o promjeni termina samo je tehničke prirode. Ona jest zbog koronavirusa, ali samo zato jer je predaja godišnjih financijskih izvještaja prolongirana za 30. lipnja. Inače, uobičajeno skautiranje podataka iz ostalih kriterija, a ukupno ih je 21, za naše službe je uredno", kaže Zoran Kovačević, predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek.
Podsjetimo, Zlatna kuna dodjeljuje se u tri kategorije - velikih, srednjih i malih tvrtki. Prošlogodišnji dobitnici su bili DS Smith Belišće Croatia, Strizivojna hrast i Barrage iz Osijeka. Sve ove tri tvrtke, a uglavnom i dobitnike iz prethodnih godina, karakterizira to da redovno zapošljavaju, ali i to da su veliki izvoznici. D.Ku.
Možda ste propustili...