Sport
CIBALIA I DALJE U 2. LIGI

Vinkovčanima slijedi ekipiranje u svakom pogledu
Objavljeno 25. svibnja, 2020.
- Osim Kelića i Anočića vjerujem da će ostali igrači ostati, kaže sportski direktor Krešimir Tomić

Cibalia je (privremeno) skinuta s respiratora. Odlukom komisije za licenciranje vinkovački je klub dobio licencu za natjecanje u Drugoj hrvatskoj ligi sljedeće godine već u prvom krugu. Aktualni sportski direktor Krešimir Tomić, čiji opis posla premašuje samo sportski segment kluba, istaknuo je kako je Cibalia prvi put dobila licencu u prvom krugu valjda otkad je uvedeno licenciranje. Je li tome zasluga i zbog aktualne situacije zbog koje je HNS "progledavao kroz prste".

- Istina, kriteriji su nešto smanjeni, ali, vjerujte, i po starim, strožim kriterijima mi bismo ispunili sve uvjete. Zasluge za to idu i bivšem predsjedniku Mijatu Kurtušiću te aktualnoj predsjednici Dei Lasić, kao i kompletnom trenerskom timu i voditelju Škole Goranu Meštroviću. Odradili su dobar posao - pričao je sportski direktor Cibalije posebno uputivši zahvalu i prema dva hrvatska prvoligaša.

- Zahvalio bih našim prije svega sportskim prijateljima u NK-u Osijek i HNK-u Hajduk. Imali smo prema njima određena dugovanja, koja su oni prolongirali.

Licenca je dobivena. Cibalia će igrati u Drugoj HNL i u sezoni 2020./2021. I što sad?

- Slijedi ekipiranje u svim klupskim segmentima, radimo i analizu projekcije potreba u Radnoj zajednici. Dakako, imamo i zadaću vraćati dio dugova. Pojačat ćemo i rad o omladinskoj školi, naši pioniri i kadeti igraju i dalje Prvu hrvatsku ligu, a postoji mogućnost da nam juniori igraju kvalifikacije. Što se tiče seniora, velik dio posla odrađen je u stanci između jesenskog i proljetnog dijela prvenstva kada smo okupili kvalitetnu momčad. U sljedećoj sezoni sigurno u njoj neće biti Renata Kelića, koji odlazi na Tajland, te Silvija Anočića, kojem je istekla posudba i vraća se u svoj matični klub, talijansku Romu, s kojima ima ugovor još godinu dana. Ostali igrači vjerujem kako će ostati. U pregovorima smo s još igrača tako da ćemo vidjeti. Nastavljamo zapravo politiku vraćanja i privlačenja domaćih dečki. U prvom redu igrača iz Vinkovaca, zatim iz Vukovarsko-srijemske županije, a onda i iz ostatka Slavonije. Svaki domaći igrač jeftiniji je od igrača za strane - rekao je Krešimir Tomić, koji je istaknuo i neke pozitivne stvari u vrijeme prekida.

- Sredili smo potpuno ova dva naša terena, koja sada izgledaju odlično. Zahvalio bih svim našim trenerima koji su sudjelovali u aktivnostima. Svi oni pokazali su i na ovaj način koliko im je stalo do Cibalije.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike